Mainos

Ääntenlaskenta sakkasi Uudellamaalla - tästä se johtui

Ääntenlaskenta sujui eilen totuttua hitaammin varsinkin Uudellamaalla. Vaalijohtajan mukaan ääntenlaskennassa ei kuitenkaan ollut mitään ihmeellistä, eikä kyse ollut esimerkiksi palvelunestohyökkäyksestä.

– Uudenmaan isoissa kunnissa on ollut niin paljon laskettavaa ja Uudenmaan vaalipiirissä on kaikkein eniten ehdokkaita, 400. Vaalilautakunnat ovat joutuneet käyttämään pitkän ajan vaalituloksen laskemiseen, vaalijohtaja Arto Jääskeläinen kertoo MTV Uutisille.

Ennakkoäänet julkistettiin kello kahdeksan illalla, mutta osa äänistä oli silloin vielä laskematta. Tähän vaalijohtaja löytää kuitenkin syyn.

– Ennakkoäänien laskenta saadaan aloittaa lain mukaan vasta kello 12 ja Uudeltamaalta tuli reilusti yli 200 000 ennakkoääntä. Heilläkin se laskentatila jo asettaa sellaiset rajoitukset, että sinne ei kertakaikkiaan vaalivarmuusmielessä voi lisätä laskijoita. Kyllä se laskentaporukkakin pitää olla lautakunnan hallussa, Jääskeläinen huomauttaa.

Vaikka äänten laskenta venyi Uudenmaan vaalipiirin osalta pitkälle yöhön, Jääskeläinen pitää kuitenkin suomalaista laskentatapaa hyvänä.

– On hyvä asia, että ihmiset käyvät äänestämässä ja tuottavat mahdollisimman paljon laskentamateriaalia. Ei sillä ole väliä monelta tulokset saadaan, ne kuitenkin saadaan. Eilisen ääntenlaskennan aikataulu oli kärkeä ihan näin kansainvälisestikin mitattuna, vaalijohtaja Arto Jääskeläinen sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.