Ääniharava Valtonen: Kokoomus on valmis joustamaan hallitusneuvotteluissa – lähetti myös viestin pettyneelle Saarikolle

Elina Valtonen oli kokoomuksen ääniharava – keräsi yli 32 000 äänen potin 6:35
Elina Valtonen oli kokoomuksen ääniharava – keräsi yli 32 000 äänen potin.

Yksi eduskuntavaalien ääniharavoista oli kokoomuksen Elina Valtonen yli 32 000 äänellä. Helsingissä ehdolla ollut Valtonen on myös kokoomuksen varapuheenjohtaja.

Vaali-illan jälkeisenä aamuna hirmuisessa äänisaaliissa oli vielä sulateltavaa.

– Kyllä tuntuu erinomaiselta. Kiitos vain tästä luottamuksesta. Olemme lähteneet kokoamaan askelmerkkejä jo kohti tulevaisuutta ja aiomme kantaa vastuun, Valtonen toteaa MTV Uutiset Liven haastattelussa.

Askelmerkeillä Valtonen sanoo viittaavansa vaalituloksen hahmottamiseen ja tällä viikolla myös hallitustunnustelujen aikatauluttamiseen.

"Aina kompromissien lopputulos"

Perussuomalaisten Riikka Purra sanoi tänään MTV Uutisten haastattelussa, että myös kokoomuksen tulee taipua vaatimuksissaan hallitusneuvotteluissa. Valtonen sanoo sen olevan selvää, ettei kukaan saa kaikkia tavoitteitaan läpi.  

– On selvää, että kun koalitiohallitus tehdään, se on aina kompromissien ja neuvotteluiden lopputulos. Mutta sitten on myös asioita, mistä emme ole valmiita neuvottelemaan. Niihinkin palataan aikanaan, Valtonen sanoo.  

Hän ei halunnut tarkentaa niin sanottuja kynnyskysymyksiä. Vaalipuheissa kokoomus vaikutti varsin tinkimättömältä kuuden miljardin sopeutustoimien kanssa.

Tänään keskusta avasi ensimmäisenä hallituspelin, kun puheenjohtaja Annika Saarikko ilmoitti, että vaalitappion kärsineen puolueen paikka on oppositiosta.

Kokoomuksen Valtonen toivoo kuitenkin keskustan yhä harkitsevan hallitustaivalta.

– Ymmärrän pettymyksen vaalituloksesta, mutta kunnioitukseni häntä kohtaan on erittäin suuri kollegana ja toivoisin isänmaan kannalta, että ei ainakaan tunnemyrskyissä suljettaisi mitään ovia.

Valtosen käsityksen mukaan keskustan kentällä on halukkuutta kantaa vastuuta.

Lue myös:

    Uusimmat