Äänestä nyt tyylikkäintä 5G-tukiaseman mallia – kolme suosituinta jakavat 35 000 euron palkintopotin

Helsingin kaupunki, Elisa ja Nokia etsivät muotoilun ammattilaisjärjestö Ornamon kanssa tyylikästä mallia Helsinki 5G -tukiasemille.

5G-verkoissa tullaan käyttämään myös aiempaa korkeampia taajuusalueita, mikä merkitsee tarvetta kasvattaa tukiasemien määrää ja integroida ne aiempaa tyylikkäämmin osaksi kaupunkiympäristöä.

18. syyskuuta julkistetussa design-kilpailussa haetaan uniikkia ja helposti monistettavaa ulkoasuratkaisua, jota sovellettaisiin Helsingin katukuvaan tulevissa tukiasemissa. Kilpailussa etsitään ratkaisua sekä olemassa olevaan infrastruktuuriin kiinnittyvälle mallille että erilliselle itsestään seisovalle tukiasemalle. Tavoitteena on, että tukiasema kytkeytyy ulkoasultaan luontevaksi osaksi kaupunkiympäristöä ja on muokattavissa tilanteen vaatiessa.

Kerätyt ehdotukset on nyt tuotu yleisön äänestettäväksi. Julkiseen äänestykseen etenivät mallit:

1. Stadika

2. Kehikot

3. Dice Dice Baby

4. Nest

5. Reflect

Äänestyksen tarkoituksena on löytää kilpailun kolme parasta ehdotusta, jotka tuomaristo asettaa lopulliseen paremmuusjärjestykseen äänestyksen jälkeen.

Äänestää voi Helsingin kaupungin sivuilla. Äänestäminen vaatii sisäänkirjautumisen palveluun.

Äänestys päättyy 16.12.2018. Äänestys on anonyymi. Kilpailun voittajat julkistetaan 10. tammikuuta 2019. Kilpailun kolme parasta ehdotusta palkitaan yhteensä 35 000 euron rahapalkinnoilla ja kaikki julkiseen äänestykseen valitut ehdokkaat saavat kunniamaininnan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja