A-studiosta kohu: Tehyn Rytkösen mukaan ministeri Lindén sai päättää osallistujat – ohjelma kiistää väitteen

3:30
Näin perhe- ja peruspalveluministeri Aki Lindén kommentoi hoitajalakon tilannetta ja irtisanomisuhkaa eilisillan uutisissa: "En ota ollenkaan syyllisen viittaa harteilleni".

Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen väittää, että eilen esitetyssä Ylen A-studiossa hänen osallistumisensa peruttiin perhe- ja peruspalveluministeri Aki Lindénin sitä toivottua.

Ohjelmassa käsiteltiin hoitajien työtaistelua ja hallituksen sen vuoksi suunnittelemaa potilasturvallisuuslakia.

Rytkönen kertoi Instagramissa, että hänet oli pyydetty ohjelmaan keskustelemaan ministerin kanssa, mutta ministeri halusi tulla ohjelmaan yksin, minkä takia hänet jätettiin pois ohjelmasta.

Väite nostatti pienimuotoisen kohun muun muassa siitä, voiko ministeri sanella ohjelman vierasvalintoja ja onko osapuolia kuultu tasapuolisesti.

A-studio: Lindénin yksilöhaastattelu oli alkuperäinen suunnitelma

A-studio kiirehti tilillään vastaamaan syytöksiin. Siellä kerrottiin, että Lindén haluttiin paikalle, koska muita henkilöitä oli jo kuultu laajasti, ja Lindén itse oli noussut keskeiseksi hahmoksi häneen kohdistuneen kritiikin takia.

Ohjelma kertoo, että muitakin kokoonpanovaihtoehtoja oli palloteltu, mutta lopulta ohjelma päätyi alkuperäiseen suunnitelmaansa ottaa Lindén studioon yksin.

Myös MTV Uutiset tavoitti eilen illalla A-studion tuottajan, jonka mukaan ohjelmassa pitäydyttiin alkuperäisessä suunnitelmassa, joka Lindénin kanssa oli sovittu.

Väitteisiin on vastannut myös toimittaja Marja Sannikka, joka kertoo, että lopullisen päätöksen lähetyksen vieraista tekee tuottaja, ja kertoo itse halunneensa Lindénin paikalle journalistisin perustein.

A-stusiokohun aloittanut Rytkönen ihmettelee ohjelman perusteluja. Hänen mukaansa hänellä on tallessa tekstiviestit, joista ilmenee tosiasiallinen tapahtumakulku, jossa hänen saapumisensa ohjelmaan oli jo lyöty lukkoon, mutta peruttiinkin vain parikymmentä minuuttia myöhemmin.

3:16
Viiden jälkeen -ohjelma haastatteli eilen Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytköstä hoitajat joukkoirtisanoutumisuhkauksesta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja