9-vuotias poika putosi lumikasan läpi sadevesikaivoon – pelastuslaitos etsi lasta yli puoli tuntia

9-vuotias poika putosi lumikasan läpi kaivoon 0:51

9-vuotiaan helsinkiläispojan koulumatka sai pelottavan käänteen, kun poika humahti lumikasan läpi sadevesikaivoon. Poika oli jäänyt koulumatkallaan leikkimään lumikasan päälle.

– Lumikasan alla ollut sadevesikaivon kansi oli ilmeisesti siirtynyt pois paikoiltaan lumiauran työntämänä, joten kaivo oli avoinna. Lumi oli pettänyt pojan alta kesken kiipeämisen, kertoo palomestari Samuli Saarioinen.

Poika selvisi noin kahden metrin pudotuksesta ilman fyysisiä vammoja. Onneksi pojalla oli matkassaan kännykkä, jolla hän sai yhteyden äitiinsä. Äiti soitti hätäkeskukseen ja hälytti pelastuslaitoksen paikalla.

– Haasteena oli löytää poika, sillä meillä oli tiedossa vain koulumatka ja lumikasoja oli paljon. Sadevesikaivon aukkoa ei näkynyt, joten olimme poikaan puhelinyhteydessä ja yritimme selvittää hänen sijaintinsa.

Poikaa etsittiin yli puoli tuntia

Saarioinen kertoo pelastushenkilökunnan haravoineen lähikatuja yli puolen tunnin ajan. Kännykkääkin yritettiin paikantaa, mutta tuloksetta, sillä sitä ympäröivä lumi ja syvä kaivo mahdollisesti heikensivät signaalia.

– Lopulta poika huusi juuri oikeaan aikaan ja etsijät kuulivat äänen, Saarioinen kertoo.

Poika saatiin ongittua ylös kaivosta ja ambulanssi tarkasti hänet paikan päällä.

– Hänen ei tarvinnut lähteä lääkärille tai sairaalaan, sillä fyysisiä vammoja ei ollut. Poika oli kyllä järkyttynyt tapahtumasta, varsinkin kun hän joutui odottamaan niin pitkään apua. Ikävä kokemus hänelle. 

Saarioisen mukaan sadevesikaivojen kansia siirtyy silloin tällöin pois paikaltaan lumiaurauksen yhteydessä. Kyseinen sadevesikaivo on nyt siirretty takaisin paikoilleen. 

– Asiasta on tehty myös viereiselle taloyhtiölle ilmoitus, Saarioinen kertoo. 

Lue myös:

    Uusimmat