9.2.2004 Katkarapuwok ja kookoslettuja(4 annosta)

Katkarapuwok

Katkarapuwokki

200 g katkarapuja
1 paprika
2 porkkanaa
1 sipuli
1 prk ananaspaloja tai pala tuoretta ananasta
1 omena
öljyä paistamiseen
400 g nuudeleita

Maustekastike:
2 rkl soijaa
2 rkl chilikastiketta
1 sitruunan mehu
raastettua tuoretta inkivääriä
2 valkosipulin kynttä
persiljaa koristeluun
Suikaloi sipuli, porkkanat, paprika ja omena. Leikkaa ananas paloiksi. Kuumenna öljy wokissa ja paista kasvikset lähes kypsiksi. Laita kasvikset pannulle kypsymisjärjestyksessä. Lisää katkaravut ja ananas, kypsennä hetki. Lisää vielä omena ja pyöräytä pari kertaa sekaisin.

Sekoita soija, chilikastike, sitruunan mehu ja raastettu inkivääri. Murskaa joukkoon valkosipuli. Keitä tai liota nuudelit. Sekoita nuudelit kasviksien ja katkarapujen joukkoon. Kaada joukkoon myös maustekastikeseos. Sekoita keskenään ja koristele tuoreella persiljalla.

Kookosletut


1 1/4 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 dl kookoshiutaleita
4 dl kookosmaitoa
1 iso kananmuna
voita tai öljyä paistamiseen
1 hunajameloni
2 rkl sokeria
1/2 sitruunan mehu
Sekoita jauhot, sokeri ja kookoshiutaleet keskenään. Yhdistä kookosmaito ja kananmuna kevyesti vatkaten. Yhdistä jauho-sokeri -seos ja kookosmaito-muna -seos keskenään. Vatkaa tasaiseksi. Sulata voita pannulla, kaada pannulle lettutaikinaa ja paista kullanruskeiksi molemmin puolin. Pidä letut pyyhkeen alla lämpiminä. Kuutioi meloni. Lisää melonipalojen joukkoon sokeria ja sitruunan mehu. Anna mehustua hetki. Tarjoa kookoslettujen kera.

Resepti: Sami Salonen

Lue myös:

    Uusimmat