Mainos

8 laudaturia – syksyn paras yo-tulos kirjoitettiin Rovaniemellä

Syksyn ylioppilaskirjoitusten paras tulos on kirjoitettu Lyseonpuiston lukiossa Rovaniemellä, jossa abiturientti sai kahdeksan laudaturia kirjoitettuaan kahdeksan ainetta.

– Eli käytännössä kaikki, mitä hän on kirjoittanut, on kirjoittanut ällää, kertoo Ylioppilastutkintolautakunnassa pääsihteerin sijaisena toimiva Robin Lundell.

Toiseksi parhaaseen suoritukseen ylsi tamperelaisen Kalevan lukion abiturientti kirjoittamalla seitsemän laudaturia ja yhden eximian.

Kuusi laudaturia kirjoitti kolme kokelasta. Kuopion klassillisessa lukiossa abiturientti kirjoitti kuusi laudaturia, yhden eximian ja yhden magna cum lauden. Tampereen klassillisessa lukossa kirjoitettiin kuusi laudaturia ja yksi magna cum laude. Pohjois-Haagan yhteiskoulussa Helsingissä taas kirjoitettiin kuusi laudaturia kuudessa aineessa.

Ylioppilastutkintolautakunta on tänään toimittanut kouluihin ylioppilaskirjoitusten alustavat tulokset. Oppilaat saavat tulokset omasta lukiostaan. Useilla kouluilla on kuitenkin ollut aamulla vaikeuksia saada tulokset syötettyä järjestelmiinsä, mikä on voinut viivyttää niiden julkaisua.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.