8.11. Tulinen linssikeitto ja rikkaat ritarit

Tulinen linssikeitto

  • 250 g punaisia linssejä
  • 1 ½ l vettä
  • 2 sipulia
  • puolikas tuore chilipalko
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 4 rkl tomaattipyreetä
  • 1 tl currya
  • 1 laakerinlehti
  • 1 tl suolaa
  • mustapippuria

Huuhtele linssit huolellisesti. Hienonna sipulit, valkosipuli ja chili.

Kuumenna kattilassa tilkka öljyä ja kuullota sipulit ja chili pehmeiksi. Lisää tomaattipyree ja curry ja kuullottele vielä hetki.

Kaada kattilaan linssit ja vesi. Lisää myös suola sekä laakerinlehti. Keitä noin 20 minuuttia. Mausta mustapippurilla ja tarjoile hyvän leivän kera. Huom! Voit halutessasi soseuttaa keiton tasaiseksi.

Rikkaat ritarit

  • Puolikas pullapitko
  • Munamaito:
  • 3 dl maitoa
  • 2 kananmunaa
  • 2 rkl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 tl kardemummaa
  • 1 tl kanelia
  • paistamiseen:
  • 2 rkl voita
  • Lisäksi:
  • kermavaahtoa ja marjoja tai hilloa

Leikkaa pulla paksuiksi viipaleiksi. Vatkaa kananmunien rakenne rikki kulhossa. Lisää sokerit ja maito sekä mausteet. Kaada seos laakealle vadille ja pyörittele pullaviipaleet seoksessa. Kuumenna iso paistinpannu ja sulata siinä voi. Ruskista pullapalat voissa molemmin puolin hitaasti miedolla lämmöllä käännellen. Tarjoa ne lämpiminä kylmän kermavaahdon ja hillon kera.

Reseptit: Alex Nurmi /Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat