77-vuotias karatemummo pitää naapuruston kurissa

Autoilijat, varokaa! Karatetaitoinen "lollipop lady" Ena Mallett lupaa ottaa käsittelyynsä kaaharit ja muut naapuruston turvallisuutta uhkaavat ihmiset.

Englantilainen isoäiti Ena Mallett on maailman ensimmäinen nainen, joka on saavuttanut 7. danin mustan vyön Spirit Combat International ju-jutsussa. 77-vuotias kahden lapsen leski vetää viikoittain urheilutunteja lapsille ja aikuisille kotikylänsä Norfolkin kupeessa.

Teräsmummo toimii myös kahdesti päivässä lollipop ladyna, joka auttaa kyläkouluun suuntaavat lapset turvallisesti tien yli.

Teilaa isompansa

Mallett alkoi opetella karatea vuonna 1979 pysyäkseen hyvässä fyysisessä kunnossa. Spirit Combat International -ohjaajaksi hän ryhtyi kahdeksan vuotta myöhemmin.

Karatetaituri on pituudeltaan vain 164 senttimetriä, mutta hän pystyy teilaamaan itseään huomattavasti isommat itsepuolustustekniikan avulla.

− Pystyn hoitelemaan kenet tahansa suurikokoisen kaverin. En saa mitään erikoiskohtelua, Mallett kertoi harjoittelustaan Daily Mail -lehdelle.

− Kyläkoulun lapset tietävät ju-jutsu-harrastuksestani. Heidän mielestään se on mahtavaa. Moni heistä käy myös tunneillani.

Myymälävaras säikähti

Mallett on käyttänyt taitojaan vain kerran tosielämän tilanteessa. Hän nappasi 14-vuotiaan pojan käsilukkoon seitsemän vuotta sitten. Teini yritti varastaa karkkipatukkaa kaupassa, jossa Mallett työskenteli osa-aikaisesti.

− Poika sai valtavan shokin. Hän pudotti karkit lattialle. Annoin hänen mennä, ja hän poistui paikalta juosten.

− Spirit Combatissa on kyse ennen kaikkea itsehillinnästä, mutta sinun tulee myös valmistautua väkivaltaan pystyäksesi puolustautumaan. Rakastan opettaa lajia, enkä suunnittele lopettavani. En näe mitään syytä jäädä paikoileen, Mallett vakuutti Daily Mailille.

Kuvat: Colourbox.com

Lähde: www.dailymail.co.uk

Studio55/Jenni Kokkonen

Katso karatemummon kuvat tästä

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja