70's Show -näyttelijä tuomittiin vähintään 30 vuodeksi vankeuteen raiskauksista – tapasi uhrinsa skientologikirkon kautta

Yhdysvaltalaisnäyttelijä Danny Masterson on tuomittu kymmeniksi vuosiksi vankilaan raiskauksista. Asiasta kertovat muun muassa BBC ja NBC News. Nyt 47-vuotias Masterson voi päästä vankilasta aikaisintaan 30 vuoden päästä.

70's Show -sarjasta tunnetuksi tullut Danny Masterson tuomittiin kahden naisen raiskaamisesta. Rikokset tapahtuivat vuosien 2001–2003 välisenä aikana näyttelijän kodissa Los Angelesissa.

Poliisi alkoi tutkia näyttelijään kohdistuneita syytöksiä vuonna 2017, ja syytteet nostettiin kesällä 2020. Masterson todettiin syylliseksi toukokuun lopussa.

Mastersonia oli syytetty myös kolmannen naisen raiskaamisesta, mutta valamiehistö ei päässyt ratkaisuun kyseisestä syytteestä.

Oikeudenkäynti tapauksessa oli jo toinen. Edeltävä oikeuskäsittely oli päättynyt marraskuussa ilman ratkaisua, kun valamiehistö ei päässyt yksimieliseen päätökseen.

Tuomari oli tuomion lukemisen edellä hylännyt Mastersonin puolustusasianajajien jättämän pyynnön uudesta oikeudenkäynnistä. Asiasta on kertonut BBC:n mukaan Los Angelesissa sijaitsevan tuomioistuimen virkamies.

Skientologikirkon väitetään ahdistelleen uhreja

Masterson on skientologi, ja hänen kerrotaan tavanneen väitetyt uhrinsa skientologikirkon kautta.

Syyttäjien mukaan skientologikirkko olisi myös auttanut Mastersonia salaamaan raiskaukset. Kaksi naisista esimerkiksi kertoi skientologikirkon kehottaneen heitä olemaan ottamatta yhteyttä poliisiin.

Tuomion jälkeisessä lausunnossaan skientologikirkko sanoi, että ei ole olemassa minkäänlaista todistetta, joka tukisi väitteitä siitä, että kirkko olisi ahdistellut syytöksiä esittäneitä naisia.

Syyttäjät väittivät myös, että Masterson itse oli luottanut siihen, että hänen asemansa merkittävänä skientologina olisi auttanut häntä välttämään joutumasta vastuuseen teoistaan.
 

Lue myös:

    Uusimmat