7-vuotiaan tytön huima suoritus – kiipesi Kilimanjarolle: "Hän rakasti ajatusta olla lähempänä taivaassa olevaa isäänsä"

0:25

Pikkutyttö etsi pilvien yläpuolelle päästyään katseellaan taivaaseen lentänyttä isäänsä.

Jos kuntoilemaan ei jaksa Afrikkaan asti lähteä, on se onneksi mahdollista kotonakin. Katso Nanan vinkit kehonpainoilla tehtävään treeniin yllä olevalta videolta.

Vasta 7-vuotiaasta Montannah Kenneystä on tullut kautta aikojen nuorin tyttö, joka on kiivennyt liki 6000 kilometriä korkealle Kilimanjaro-vuorelle, kertoo Afrikassa sijaitsevaa vuorta koskevia ennätyksiä tilastoiva sivusto.


Jos kuva ei näy, voit avata sen tästä.

Huimaan suoritukseen texasilaista Montannahia kannusti hänen edesmenneen isänsä muisto. Isä kuoli tyttären ollessa vasta kolmevuotias. Montannah toivoi näkevänsä isänsä pilvien yläpuolella, "taivaassa".

Mukaan huimalle matkalle lähti Montannahin äiti, 45-vuotias Hollie Kenney – entinen ammattiurheilija ja tyttärensä valmentaja.

Äiti ei kaunistellut tulevaa matkaa

Kipinä kiipeämiseen sai alkunsa, kun Montannah kuuli äitinsä kyselevän ystäviltään, haluaisivatko nämä joskus kiivetä Kilimanjarolle.

– Hän sanoi minulle: ”Äiti, minäkin haluan tehdä sen”, Hollie kertoo Yahoo! News - ja ABC News -uutissivustojen mukaan.

– Kerroin hänelle asioista niin kuin ne ovat. Selitin, että ihmiset voivat korkeuksissa voida pahoin ja että vaikeaan tehtävään pitää harjoitella ankarasti.

Äiti tiesi, että alaikäraja vuorelle kiipeämiseen on 10 vuotta, joten oletti harjoitteluaikaa olevan muutaman vuoden. Sitten hän alkoi nähdä uutisia, joissa Kilimanjarolle kerrottiin kiivenneen myös alle 10-vuotiaita lapsia. Tyttöjen ennätystä piti nimissään 8-vuotias lapsi.

– Seuraavana aamuna herätin Montannahin ja sanoin, että jos hän tahtoo ennätyksen nimiinsä, meidän täytyy kiivetä vuorelle vielä, kun hän on alle 8-vuotias.

Ankara harjoittelu alkoi.

"Hän rakasti ajatusta, että oli lähempänä isäänsä"

Matkan alkaessa Montannah alkoi ymmärtää, kuinka korkealle hän oli pääsemässä. Tyttö alkoi ajatella edesmennyttä isäänsä.

– Puhuimme siitä, kuinka vuori on pilvien yläpuolella. Montannah yhdisti asian välittömästi taivaaseen. Hän rakasti ajatusta olla lähempänä taivaassa olevaa isäänsä, ja kysyi minulta, pystyisikö hän näkemään tämän, Hollie kertaa.

Äidin mukaan Montannah piti ajatuksen mielessään koko kuuden päivän kiipeämisen ajan. Kun he pääsivät vuoren huipulle, tytär todella etsi katsellaan kuollutta isäänsä.

Haasteiden voittamista ja yhteisiä muistoja

Vaikka isää ei huipulla näkynyt, ei Montannah matkasta pettynyt. Hollie-äidin mukaan tyttö kertoi ainakin kahdesti kiipeämisen aikana elävänsä elämänsä parhaita päiviä.

– Hän ei kertaakaan kyseenalaistanut sitä, mitä oli tekemässä. Kysyin Montannahilta joka päivä, oliko kiipeäminen vaikeampaa vai helpompaa kuin hän oli kuvitellut. Joka kerta hän vastasi sen olevan helpompaa.

Hollie kertoo tietävänsä, etteivät todellakaan kaikki vanhemmat antaisi tyttärensä kiivetä Kilimanjaron kaltaiselle korkealle vuorelle. Samalla äiti kuitenkin sanoo olleensa tietoinen siitä, että niin hän kuin hänen tyttärensä rakastavat haasteita.

– Olen hänen ainoa vanhempansa ja haluan luoda tällaisia mahtavia muistoja lapseni kanssa.

***


Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja