60+ rouvien uusi villitys: porukalla interreilaamaan!

Interrail-matkustaminen on ollut perinteisesti nuorison suosiossa. Ikärajaa raiteille hyppäämiseen ei kuitenkaan ole. 60 vuotta täyttäneiden interrail-kortti on otettu hyvin vastaan.

VR lanseerasi viime vuonna erikoistarjouksen 60 vuotta täyttäneille, jotka mielivät Euroopan raiteiden vietäväksi. Kyseinen ikäryhmä saa 10 prosentin alennuksen 1. tai 2. luokan, koko Euroopan kattavasta interrail-kortista.

Kortin voi yhä ostaa kuka vain, mutta mielikuva nuoresta reppureissaajasta elää sitkeänä.

− Olemme olleet matkamessuilla, ja siellä on tullut monesti kyselyjä, että voinko minäkin lähteä sinne, VR:n myynnin tukihenkilö Eija Kautto kertoo tuoreen kohderyhmän reaktioista.

Uudesta ilmiöstä kuusikymppisten suosimisessa ei kuitenkaan ole kyse.

− Monessa Keski-Euroopan maassa tarjotaan ihan yksittäisiä matkalippuja 60 vuotta täyttäneille vähän edullisemmin, Kautto huomauttaa.

Nuoruuden nostalgiaa

Viime vuonna interrail 60+ -kortteja myytiin useamman sadan kortin verran. Tämän vuoden luvut eivät ole luonnollisesti vielä tiedossa. Puolentoista vuoden kokemuksella jotain uudesta tuotteesta voidaan silti jo sanoa.

− Interrail 60+ -kortteja ostavat ehkä eniten pariskunnat tai rouvaporukat, mutta on myös yksin matkustavia, VR:n asiakasneuvonnasta kerrotaan.

Iältään kortin ostaneet ovat laidasta laitaan. Eläkkeelle jäänti näyttää vaikuttavan eniten ostopäätökseen.

Päälle kuusikymppiset reilaajat tietävät yleensä tarkkaan, minne aikovat matkustaa. He tekevät myös mielellään varauksia etukäteen.

− Nuorena reilatessa jäi jokin paikka mieleen, ja sitä mennään sitten katsomaan. Tai toisaalta silloin ei ehditty kaikkea, ja nyt paikkaillaan aukkoja − nostalgiaa, asiakasneuvonnasta lisätään.

Minne raiteet kuljettavat?

Myöskään Eija Kautto ei ihmettele interreilauksen tasaista suosiota.

− Tässä on juuri se viehätys, että on vapaus mennä, ei tarvitse etukäteen päättää kohteita.

Kiivaimpana lomakautena tietty suunnitelmallisuus on silti hyvästä. Keski-Euroopassa lomat ajoittuvat etenkin elokuuhun.

− Toisaalta siinä menee ehkä vähän viehätystä. Interrailin ajatushan on, että jos en pääse tuonne, lähden toiseen suuntaan, Kautto pohtii.

Kuvat: Colourbox.com

Studio55.fi/Jenni Kokkonen

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja