Tomaatti-persiljasalaatti
-
Kaalilammaspata
-
Mökkipiirakka
Tomaatti-persiljasalaatti
4-6 kypsää tomaattia
noin 0,5 dl hienonnettua persiljaa
0,5 - 1 dl silputtua sipulinvartta
ripaus suolaa
mustapippuria
rypsiöljyä
1. Poistaa tomaateista kanta ja leikkaa ne viipaleiksi tai lohkoiksi.
2. Nosta tomaatit, persilja ja sipulinvarret laakealle vadille.
3. Mausta, liruttele päälle vähän öljyä ja sekoita hyvin. Tarjoa hyvän leivän kera.
Kaalilammaspata
300 g karitsan- tai porsaanjauhelihaa
0,5 - 1 pkt pekonia
1 iso sipuli
4 porkkanaa
1 uuden sadon kaali
0,5 - 1 dl vettä
tuoretta oreganoa
tuoretta timjamia
mustapippuria
suolaa
1 naattisipuli