6.4.2004 Borssikeitto ja pekoni-sipulipiiraat

Borssikeitto

Borssikeitto (4 annosta)

  • 4 punajuurta
  • 0,5 pieni valkokaali
  • 2 porkkanaa
  • 2 sipulia hienonnettuna
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1,5 l vettä
  • voita/öljyä
  • 1-1,5 rkl etikkaa
  • 2 kpl laakerinlehtiä
  • 1 dl persiljaa
  • mustapippuria
  • suolaa
  • 2 dl smetanaa tarjoiluun

Suikaloi kuoritut punajuuret, porkkana ja kaali hyvin ohuiksi suikaleiksi. Kuullota hienonnetut sipulit sekä valkosipuli ja punajuuret vähässä voissa laakeassa kattilassa. Lisää etikka ja anna hautua hetki. Lisää porkkana, kaali sekä laakerinlehdet ja anna hautua muutama minuutti välillä sekoittaen. Lisää vesi ja anna kiehua miedolla lämmöllä 40 minuuttia. Lisää yrtit ja mausteet. Tarjoile keitto smetanan kera.

Pekoni-sipulipiirakat (8 kpl)

  • 1/2 pkt valmista pakasteruistaikinaa (esim. sunnuntai)
  • 170 g pekonia
  • 1 sipuli
  • 2 keitettyä kananmunaa
  • 1 ruukku ruohosipulia
  • suolaa
  • valkopippuria
  • n. ½ dl sulatettua voita

Kauli taikina ohueksi levyksi ja ota siitä muotilla n. 10 halkaisijaltaan olevia pyörylöitä. Ruskista suikaloitu pekoni ja hienonnettu sipuli pannulla. Lisää joukkoon murskatut kanamunat ja hienonnettu ruohosipuli. Jäähdytä. Laita täytettä keskelle taikinapyörylää ja painele reunat tiiviisti kiinni. Pistele piirakat haarukalla ja voitele ne voisulalla. Paista 200 asteessa noin 10-15 minuuttia. Tarjoile keiton kanssa.

Reseptit: Jyrki Sukula/ Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat