Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

6.4.2004 Borssikeitto ja pekoni-sipulipiiraat

Julkaistu 06.04.2004 07:00(Päivitetty 06.04.2004 11:44)

Borssikeitto

BorssikeittoCopyright MTV Oy 2004

Borssikeitto (4 annosta)

  • 4 punajuurta
  • 0,5 pieni valkokaali
  • 2 porkkanaa
  • 2 sipulia hienonnettuna
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1,5 l vettä
  • voita/öljyä
  • 1-1,5 rkl etikkaa
  • 2 kpl laakerinlehtiä
  • 1 dl persiljaa
  • mustapippuria
  • suolaa
  • 2 dl smetanaa tarjoiluun

Suikaloi kuoritut punajuuret, porkkana ja kaali hyvin ohuiksi suikaleiksi. Kuullota hienonnetut sipulit sekä valkosipuli ja punajuuret vähässä voissa laakeassa kattilassa. Lisää etikka ja anna hautua hetki. Lisää porkkana, kaali sekä laakerinlehdet ja anna hautua muutama minuutti välillä sekoittaen. Lisää vesi ja anna kiehua miedolla lämmöllä 40 minuuttia. Lisää yrtit ja mausteet. Tarjoile keitto smetanan kera.

Pekoni-sipulipiirakat (8 kpl)

  • 1/2 pkt valmista pakasteruistaikinaa (esim. sunnuntai)
  • 170 g pekonia
  • 1 sipuli
  • 2 keitettyä kananmunaa
  • 1 ruukku ruohosipulia
  • suolaa
  • valkopippuria
  • n. ½ dl sulatettua voita

Kauli taikina ohueksi levyksi ja ota siitä muotilla n. 10 halkaisijaltaan olevia pyörylöitä. Ruskista suikaloitu pekoni ja hienonnettu sipuli pannulla. Lisää joukkoon murskatut kanamunat ja hienonnettu ruohosipuli. Jäähdytä. Laita täytettä keskelle taikinapyörylää ja painele reunat tiiviisti kiinni. Pistele piirakat haarukalla ja voitele ne voisulalla. Paista 200 asteessa noin 10-15 minuuttia. Tarjoile keiton kanssa.

Reseptit: Jyrki Sukula/ Ruokala

Lisää aiheesta:

ViikkohoroskooppiKiinnitä huomiota yhteen oleelliseen seikkaan ostaessasi vitamiinivalmistetta"Ei ole lahjomista": Kokenut koiratutkija korjaa harhaluulon koirien kouluttamisestaSaako piparitaikinaa oikeasti syödä raakana?Tässä on taatusti yksinkertaisin tapa poistaa avokadon kiviKatariina Räikkösen Linnan juhlien asussa oli tärkeä viesti – tunnistitko?
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 00:00
    Horoskooppi

    Viikkohoroskooppi

  • Eilen19:01
    Vitamiinit

    Kiinnitä huomiota yhteen oleelliseen seikkaan ostaessasi vitamiinivalmistetta

  • Eilen17:01
    Koirat

    "Ei ole lahjomista": Kokenut koiratutkija korjaa harhaluulon koirien kouluttamisesta

  • Eilen16:38
    Ruoka

    Saako piparitaikinaa oikeasti syödä raakana?

  • Eilen14:37
    Ruokaniksit

    Tässä on taatusti yksinkertaisin tapa poistaa avokadon kivi