Julkaistu 06.04.2004 07:00(Päivitetty 06.04.2004 11:44)
BorssikeittoCopyright MTV Oy 2004
Borssikeitto (4 annosta)
4 punajuurta
0,5 pieni valkokaali
2 porkkanaa
2 sipulia hienonnettuna
1 valkosipulin kynsi
1,5 l vettä
voita/öljyä
1-1,5 rkl etikkaa
2 kpl laakerinlehtiä
1 dl persiljaa
mustapippuria
suolaa
2 dl smetanaa tarjoiluun
Suikaloi kuoritut punajuuret, porkkana ja kaali hyvin ohuiksi suikaleiksi. Kuullota hienonnetut sipulit sekä valkosipuli ja punajuuret vähässä voissa laakeassa kattilassa. Lisää etikka ja anna hautua hetki. Lisää porkkana, kaali sekä laakerinlehdet ja anna hautua muutama minuutti välillä sekoittaen. Lisää vesi ja anna kiehua miedolla lämmöllä 40 minuuttia. Lisää yrtit ja mausteet. Tarjoile keitto smetanan kera.
Pekoni-sipulipiirakat (8 kpl)
1/2 pkt valmista pakasteruistaikinaa (esim. sunnuntai)
170 g pekonia
1 sipuli
2 keitettyä kananmunaa
1 ruukku ruohosipulia
suolaa
valkopippuria
n. ½ dl sulatettua voita
Kauli taikina ohueksi levyksi ja ota siitä muotilla n. 10 halkaisijaltaan olevia pyörylöitä. Ruskista suikaloitu pekoni ja hienonnettu sipuli pannulla. Lisää joukkoon murskatut kanamunat ja hienonnettu ruohosipuli. Jäähdytä. Laita täytettä keskelle taikinapyörylää ja painele reunat tiiviisti kiinni. Pistele piirakat haarukalla ja voitele ne voisulalla. Paista 200 asteessa noin 10-15 minuuttia. Tarjoile keiton kanssa.