50-luvun siporex-talon saneeraus

Löysimme 50-luvulla rakennetun siporex-talon. Se vaatisi kuitenkin perusteellista saneerausta, kellarin saunatilojen uusimista, khh:n ja takkahuoneen rakentamista (+ takka) kellariin, keittiön uusimista, pintaremonttia joka ulottuisi myös yläkerran pariin makuuhuoneeseen. Mahdollisesti myös putkien uusiminen (talossa öljylämmitys) ja lattialämmityksen asentaminen. Myös ikkunoiden kunto arveluttaa.

Kokonaispinta-ala tässä talossa on n.150 m2. Onko siporex materiaalina sellainen, ettei edes 50 vuoden ikä anna huolen aihetta mahdollisille uusille asukkaille? Onko sinulla hintahaarukkaa / arviota, mihin tuollainen saneeraus osuisi; puhutaanko ennemmin puolesta miljoonasta kuin parista sadasta tuhannesta? Onko sinulla käsitystä tällaisten suunnittelijoiden palkkioista? Olisikohan helpompaa / järkevämpää rakentaa kokonaan uusi (kivi)talo?

Siporex kiviaineena on kyllä pitkäikäinen rakennusmateriaali, jos sille on annettu mahdollisuudet pysyä kunnossa. Tarkoitan, että rakenteet on pidetty kuivana, perustukset tehty niin ettei painumia / routimisia ole tapahtunut, riittävän pitkät räystäät, jotka suojaavat taloa säärasituksilta.

Kuitenkin remonttinne laajuus on sitä luokkaa, etten itse moiseen lähtisi. Kannattaako se sitten teidän mielestänne, on aivan eri asia. Jos talo sijaitsee paikassa, joka on teille mieluisa, tai talolla on muita arvoja, joiden kannalta remontointi tuntuisi kiinnostavalta, niin sitten toimeksi vain. Kustannuksia on vaikea arvailla, kun ei tiedä tasoa, eikä tapaa, jolla remontti toteutetaan, mutta kalliiksi se joka tapauksessa muodostuu. Kuulostaa kyllä siltä, ettei vitska teetettynä edes riitä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja