Katkarapucocktail (4 annosta)
500 g kokonaisia katkarapuja
1/2 kurkku
1 vihreä omena
1/2 punasipuli
1/2 amerikansalaatti
1 sitruuna
koristeeksi lehtipersiljaa
Kuori katkaravut (voit keittää kuorista liemen, ohje löytyy Ruokalan reseptiarkistosta www.mtv3.fi/ruokala). Kuori kurkku ja kuutioi omena, hienonna sipuli ja leikkaa amerikansalaatti suikaleiksi. Kokoa aineksista salaatti. Koristele sitruunanlohkoilla ja lehtipersiljalla.
Kastike (4 annosta)
1 dl majoneesia
2 rkl ketsuppia
2 tl hp- kastiketta
2-4 tippaa
tabascoa
suolaa ja valkopippuria
Sekoita aineet keskenään ja tarjoa katkarapu-cocktailin kanssa.
Wienerleike ja murskattua perunaa (4 annosta)
600 g naudan ulkofileetä
4 dl korppujauhoja
3 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
suolaa ja valkopippuria
öljyä paistamiseen
Puhdista ulkofilee kalvoista ja leikkaa 4:ksi pihviksi. Nuiji ohuiksi leikkeiksi, mausta suolalla ja valkopippurilla. Pyörittele suolalla maustetuissa vehnäjauhoissa, jonka jälkeen rakennerikotuissa kananmunissa, ja sitten korppujauhoissa. Paista öljyssä rapeiksi.
Sitruunalisäke (4 annokseen)
1 sitruuna
4 anjovisfileetä
4 tl kapriksia
Viipaloi sitruuna, poista siemenet, rullaa viipaleiden päälle anjovisfileet ja laita rullan sisään kaprista. Tarjoa wienerleikkeen kera.
Murskattua perunaa (4 annosta)
6-8 muusiperunaa
2 dl oliiviöljyä
2 dl hienonnettua ruohosipulia
tai basilikaa
suolaa
Keitä perunat kuorineen. Kuori kuumana, lisää oliiviöljy ja ruohosipuli, murskaa puukauhalla, mausta suolalla.
Reseptit: Jyrki Sukula/ Ruokala