Mainos

45 minuuttia -kriitikko ylistää uutuusoopperoita

45 minuuttia -ohjelman klassisen musiikin kriitikko Kare Eskola ylistää Suomen Kansallisoopperan teosparia Herttua Siniparran linna ja Pajatso.

Kansallisoopperan uusi tuplailta vaikuttaa salajuonelta - ikisuositun Pajatson alkusoittona pakkosyötetään alitajunnan synkkiä ovia availeva Herttua Siniparran linna.

Pakkosyöttö muuttuukin herkutteluksi, kun Mikko Franck muotoilee Siniparran musiikista niin herkkää ja kimmeltävää, että se tehoaa kuin mehevimmät aariat. Karismaattisen solistiparin kanssa päärooliin nousee projisointilavastus, joka taianomaisesti kuljettaa julmaa tarinaa.

Väliajan jälkeen Pajatso vaihtaa tyylilajia, mutta loistava laulu ja näyttelijäntyö pitävät jännitettä yllä ja otetta hallittuna silloinkin, kun juoni repsahtaa puskakomediaksi - joka sinänsä tehdään oikein eli pahasti yli.

Ohjaaja Vilppu Kiljusen oivallukset ovat kokonaisnäkemyksessä eivätkä lavatoiminnassa. Vastakohtainen oopperapari niveltyy kuin niveltyykin yhteen, ja teatterin ja todellisuuden raja hämärtyy lopussa nautittavan konkreettisesti. Mutta miten - käykää itse hämmästymässä.

MTV3 - Kare Eskola

Tähdet:*****

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.