4. Paritalon pintaremontti Stinan tapaan

Kohde: Harjutie 36 C 02730 Espoo (paritalo 3h+k+th+s 99,5 m2)
Budjetti: 2300 €
Asunnon hinnan arviointi alueen keskiarvon mukaan: 285 000 €
Arviointi stailauksen jälkeen: 290 000 €
Myyntihinta: 287 483 €

Ullan kodin piti olla tilapäinen ratkaisu eron jälkeen. Asunnossa on kuitenkin kulunut jo kuusi vuotta ja nyt on aika päästä unelmien kotiin! Kahden kerroksen paritalo sijaitsee Espoon Laaksolahdessa. Ongelmana Ullan kodissa oli säilytystilan puute.

Kuvassa sotkuinen olohuone ennen stailausta.

Tällä kertaa suunnitelmiaan esittelivät Tatu, Susanna ja Stina. Ulla valitsi Stinan suunnitelman, joka oli keskittynyt tavaroiden uudelleen järjestämiseen ja säilytykseen. Stinan ajatuksena oli myös muuttaa takkahuone vanhempien makuuhuoneeksi.

Ensin Ullan asunnosta tyhjennettiin ylimääräiset tavarat ja lehdet. Mäntypuinen portaikon kaide maalattiin valkoiseksi ja näin vähennettiin asunnossa hallitsevaa puunväriä. Budjetista käytettiin iso osa kalusteihin, jotka Ulla halutessaan voisi viedä mukanaan uuteen kotiin.

Vanha sohva verhoiltiin uudelleen ja toinen sohva vietiin varastoon myynnin ajaksi. Koristetyynyihin verhoiluun käytettiin siniruutuista kangasta. Sisustuksen väreinä käytettiin sinistä, beigeä ja ruskeaa. Fasadi Conseptista lainattiin ruskea korinojatuoli, joka sopi kauniisti tummanruskeisiin ikkunankarmeihin. Tunnelmaa ja tyyliä luotiin Ikean Sifferbo lattiavalaisimella. Ulla osti kauniin rahin Vepsäläiseltä sohvapöydän tilalle. Samasta paikasta löytyi myös lokerikko sisutuslehdille ja koriste-esineille. Matto lainattiin Ikeasta.

Kuvassa keittiö ennen stailausta.

Keittiön puusohva vietiin varastoon. Pöytä siirrettiin yläkerran makuuhuoneeseen kirjoituspöydäksi. Makuuhuoneen ruskea kaappi siirrettiin valkoista tiiliseinää vasten, joka antaa kaunista kontrastia modernin ruokaryhmän vieressä. Kevyempi ruokaryhmä lainattiin Iskusta. Keittiön valaisin on Ikean Stockholm sarjaa.

Takkahuone, joka oli toiminut lähinnä varastona, muutettiin makuuhuoneeksi. Seinät maalattiin puhtaan vaaleiksi Tikkurilan J503 A/1 maalilla. Säilytystilaa saatiin asentamalla takaseinälle kisko kattoon ja raikkaan keltaiset verhot Les Tissus Colbertista.

Yläkerran sängyt toimivat hyvin alakerrassa parisänkynä. Sängyn päällä käytettiin Ullan omaa valkoista päiväpeittoa. Koristeeksi ommeltiin keltaisia tyynyjä. Uutta ilmettä saatiin myös Ikeasta lainatuilla moderneilla jalkalampuilla. Alakerran pienempi makuuhuone siistittiin. Uusi ilme saatiin aikaiseksi uudella päiväpeitolla ja laskosverhoilla Les Tissus Colbertista. Puutarha myös siistittiin ja sinne asetettiin romanttinen puusohva.

Ullan asunto viehätti lapsiperheitä. Muutaman kuukauden kuluessa Ulla pääsi muuttamaan uuteen kotiin.

(Pientä pintaremonttia 27.11.2007)

Lue myös:

    Uusimmat