4 + 1 helppoa vinkkiä – näin rakastut kotiisi uudelleen

Näyttääkö oman kodin nurkat tylsiltä ja nuhjuisilta kesäloman jälkeen? Piristä sisustusta pienillä keinoilla ja rakastu kotiisi uudelleen.

Useimmiten oma asunto näyttää ihanalta, kun palaa pitkän poissaolon jälkeen takaisin kotiin. Joskus taas ei. Mutta ei hätää, ensiapuna voi tehdä pieniä muutoksia ja uudistuksia, jotka ovat edullisia ja helppoja toteuttaa. Keskity asioihin jotka tuovat sinulle iloa.

1. Siivoa

Kunnon siivous piristää kotia kummasti. Aloittaminen voi olla hankalaa, mutta lopputulos on aina vaivan arvoinen. Yritä myös siivota sotkut aina heti, kun niitä syntyy, niin koti pysyy siistinä kauemmin.

2. Petaa sänky joka aamu

Omaksu joka-aamuinen sängynpetausrutiini. Anna petivaatteiden kuitenkin kuivua yön höyryistä aamiaisen ajan. Pedattu sänky on ilo silmälle.

2. Hanki kukkia

Tuore kimppu kukkia kruunaa siivotun kodin.

3. Hanki pari uutta sisustustyynyä

Tekstiileillä on helppo vaihtaa huoneen väriä ja tunnelmaa. Hanki pari uutta sisutustyynyä tai torkkupeittoa olohuoneeseen ja sohvasi on kuin uusi.

4. Vältä kasoja

Keskity asunnon parhaisiin puoliin ja yritä korostaa niitä. Pidä huone, jota käytät eniten vapaana kasoista. Älä anna esimerkiksi tavaroiden vaatteiden kasaantua olohuoneen pöydälle. 

5. Jos mikään ei auta

Lähde ulos ja palaa kotiin uudelleen. Jos tämäkään ei auta tarvitaan järeämpiä otteita, eli remontti, muutto tai uusi sisustus.


Lue myös:

    Uusimmat