Mainos

4 000 lapsille vaarallista paikkaa Suomen teillä ja kaduilla listattu

Vakuutusyhtiö If pyysi suomalaisia ilmoittamaan paikoista, jotka ovat lapsille vaarallisia liikenteessä. Lähiviikkoina koulutiensä aloittaa noin 50 000 ekaluokkalaista.

Vakuutusyhtiö keräsi lähes 4 000 ilmoitusta lapsille vaarallisisista paikoista Suomessa. Tulokset paljastavat, missä autoilijoiden on erityisesti syytä hiljentää vauhtia.

Vakuutusyhtiö kehitti viime vuonna navigaattorisovelluksen, jolla pyydettiin vinkkejä vaarallisista paikoista liikenteessä. Suomalaiset ovat ilmoittaneet lähes 4000 erityisesti lapsille vaarallista paikkaa eri puolilta maata.

– Suomalaisten aktivoituminen kertoo siitä, että lasten liikenneturvallisuudessa on edelleen parantamisen varaa. Koulujen alkaessa tarkkaavaisuuteen on syytä kiinnittää erityistä huomiota, koska pienet koululaiset eivät välttämättä jaksa keskittyä täysipainoisesti liikenteeseen, viestintäpäällikkö Mari Huotari Ifistä kertoo.

Tyypillisiä vaaranpaikkoja teiden ylitykset

Vaaranpaikkoja on ilmoitettu eniten pääkaupunkiseudulla sekä Tampereen, Turun, Lahden ja Oulun alueilla, mutta myös muualla maassa suomalaiset ovat aktivoituneet raportoimaan riskipaikoista. Ilmoituksia on tehty Inarista Hankoon saakka.

Tyypillisiä riskipaikkoja jalankulkijoille ovat suojatiet, joissa ei ole liikennevaloja sekä tienylityspaikat, joissa on rajoitettu näkyvyys tai kovaa liikennettä.

– Osa vaaranpaikoista on varmasti tuttuja lasten vanhemmille ja paikalliselle poliisille, mutta mukana voi olla myös yllättäviä lasten suosimia kulkureittejä. Paikallisten ilmoittamat vaaranpaikat voivat tuoda uutta tietoa siitä, millä tieosuuksilla liikenneturvallisuuteen pitäisi kiinnittää enemmän huomiota.

Lapsen ääni herättää rutiineista

Navigaattorissa opastavan miehen ääni vaihtuu lapsen ääneksi, kun autoilija on vähintään 200 metrin päässä päiväkodista, koulusta tai riskialttiiksi ilmoitetusta paikasta. Muilta osin älypuhelimeen ladattava navigaattori toimii tavallisen navigaattorin tavoin.

Navigaattorin lapsiääni kuuluu 9-vuotiaalle Peppi Kankareelle Espoosta.

Navigaattoriin ilmoitetut vaaranpaikat ovat näkyvissä kartalla, josta jokainen voi katsoa oman lähialueensa tilanteen ja lisätä paikkoja, joissa autoilijoiden olisi syytä hidastaa vauhtia. Lisäksi navigaattoriin ja kartalle on lisätty Suomen peruskoulut ja päiväkodit. Kartta löytyy osoitteesta if.fi/ajahiljaa.

Lähde: If

---

Mopoautoilija kohtasi törkykäytöstä ajaessaan välin Vantaa-Lahti

1:53

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.