Mustajuurikeitto
- 500-600 g mustajuurta (kuoriessa hävikki 30%)
- 1 l vettä
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 dl kuohukermaa
- 2 dl maitoa
- suolaa
- valkopippuria
- laakerinlehteä
Kuori mustajuuret ja lisää ne kiehuvaan veteen. Lisää joukkoon paloitellut sipulit sekä kaikki mausteet. Keitä kunnes mustajuuri on kypsää. Poista laakerinlehdet ja lisää kerma sekä maito ja anna kiehua hiljalleen 10 minuutin ajan. Soseuta ja tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Ripottele pinnalle hienonnettuja yrttejä.
Sienilehikäiset
- 1 pkt lehtitaikinaa
- 1 l metsäsieniä
- 1 purjosipuli
- 100 g savuporoleikkelettä
- 1 kananmuna voiteluun
- suolaa
- mustapippuria
- 1 tl kirveliä