31.10. Maustetut voisilmäpullat ja omenabostonkakku

Omenabostonkakku

  • pullataikina:
  • 2,5 dl maitoa
  • 25 g hiivaa
  • 1 kananmuna
  • 1 dl sokeria
  • 1-2 tl kardemummaa
  • n. 7 dl vehnäjauhoja
  • 100 g voita
  • täyte:
  • 1,5 dl omenasosetta
  • 3-5 rkl fariinisokeria
  • voiteluun:
  • 1 kananmuna

Käytä pullataikinaan aina huoneenlämpöisiä raaka-aineita. Lämmitä maito käden lämpöiseksi ja murenna hiiva joukkoon. Sekoita joukkoon muna, sokeri, kardemumma ja suurin osa vehnäjauhoista. Lisää loput jauhot joko yleiskoneessa tai käsin vaivaten. Lisää lopuksi pehmeä margariini ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Peitä taikina-kulho liinalla ja anna kohota kaksinkertaiseksi.

Kauli taikina ohueksi levyksi ja levitä päälle omenasose. Ripottele päälle fariinisokeria ja kääri levy rullaksi. Leikkaa rulla noin 5 cm paksuiksi viipaleiksi ja asettele ne voideltuun kakkuvuokaan noin sentin välein. Kohota pullaa hetki lämpimässä paikassa. Voitele pinta kananmunalla ja paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 35 minuuttia.

Maustetut voisilmäpullat

  • pullataikina kuten bostonkakussa
  • 1 kananmuna voiteluun
  • Täyte:
  • 100 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2 tl kanelia
  • tai 2 tl raastettua sitruunankuorta
  • tai 2 tl kardemummaa

Sekoita pehmeä voi, sokeri sekä haluamasi makuaine tasaiseksi tahnaksi.

Pyörittele kohonneesta pullataikinasta pyöreitä pullia ja anna niiden kohota liinan alla. Paina pulliin sormella syvä painauma keskelle ja laita siihen nokare täytettä. Voitele pullat kananmunalla ja paista 225 asteisessa uunissa n. 10 minuuttia.

Reseptit: Henri Alén / Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat