30-vuotias Maria odotti ambulanssia turhaan vuorokausia, lopulta vanhemmat löysivät ruumiin – pietarilaisissa sairaaloissa ei ole tilaa

2:52
Videolla näkyy, miten koronapandemia on autioittanut Moskovan kadut

Pietarissa terveydenhuoltojärjestelmä on ylikuormittunut koronaviruksen vuoksi.

Julkisissa sairaaloissa on liikaa koronapotilaita, mikä on johtanut siihen, että muista sairauksista ja äkillisistä vaivoista kärsivät eivät välttämättä saa tarvitsemansa hoitoa.

Uutistoimisto Tassin mukaan yli 9 000 vuodetta 21 pietarilaissairaalassa on varattu vain koronaviruspotilaiden hoitoon, joten muille potilaille jää vajaat 11 prosenttia hoitopaikoista.

”Tämän vuoksi on tärkeää, ettei Pietarissa vielä höllennettäisi hallituksen asettamia rajoituksia viruksen leviämisen estämiseksi”, kirjoittaa Tass.

Pietarissa on viimeisen vuorokauden aikana todettu 363 uutta koronatapausta ja koko Venäjällä vastaava luku on 9 434.

Tuore kolmekymppinen odotti apua päiviä

30-vuotias Pietarissa asuva Maria Simonova alkoi yhtäkkiä voida huonosti. Hänellä oli voimakasta kipua munuaisten alueella, hengenahdistusta ja pahoinvointia. Aluksi perusterveenä itseään pitävä nainen yritti saada pahan olo pois lepäämällä. Kun seuraavana päivänä Simonovan olo huononi, hän ei enää päässyt sairaalaan omin avuin, vaan soitti hätäkeskukseen. Tapauksesta uutisoi pietarilainen verkkosivusto Fontanka.

Hätäkeskus valitti nuorelle naiselle, ettei tällä hetkellä pysty lähettämään hänen luokseen ambulanssia, koska sairaalta ottavat vastaan ainoastaan koronapotilaita. Seuraavana päivänä Simonova soitti hätäkeskukseen toistamiseen, mutta vastaus oli sama: apua ei pystytä lähettämään, koska kaupungin sairaaloissa ei ole paikkoja. Yhteensä hän yritti saada ambulanssin itselleen neljä kertaa, tuloksetta.

Kun tytär ei vastannut puheluihin, vanhemmat huolestuivat. He ajoivat Pihkovan alueelta Pietariin ja vaativat virkavaltaa murtamaan oven. Simonova löytyi lattialta kuolleena. Kuolinsyyksi varmistuivat pitkittynyt sydämen vajaatoiminta ja krooninen munuaistulehdus.

– Haluan nostaa oikeusjutun asiasta, jotta syylliset saisivat rangaistuksen ja jotta vastaava ei enää toistuisi, sanoi Fontankalle naisen äiti Olga Simonova.

Maria Simonova oli juhlistanut kolmekymppisiään kaksi viikkoa ennen kuolemaansa. Hän oli juuri muuttanut uuteen asuntoon ja saanut uuden työpaikan. Äidin mukaan hänen ainoan lapsensa tulevaisuus näytti valoisalta.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja