3-vuotias poika oli vaarassa palavassa kerrostalossa – paikalle juosseen ex-urheilijan sankariteko taltioitui videolle

Entinen amerikkalaisen jalkapallon pelaaja Phillip Blanks auttoi pelastamaan ulos palavasta asunnosta heitetyn kolmevuotiaan pojan.

Kerrostalo oli syttynyt palamaan Phoenixissa perjantaiaamuna. Blanks oli ollut tuolloin ystävänsä asunnolla lähistöllä ja kuullut huutoa. Hän juoksi ulos paljain jaloin ja näki kerrostalon ylimmän kerroksen tulessa.

Liekkien keskellä oli nainen lapsen kanssa. 

– Ihmiset huusivat naiselle, että heittäisi lapsensa alas, Blanks kertoi Washington Postin mukaan.

Nainen pudotti kolmevuotiaan poikansa kerrostalon kolmannesta kerroksesta alas. Blanks juoksi hätiin ja sai kahmaistua pojan syliinsä juuri ennen kuin tämä olisi lysähtänyt maahan. Miehen sankariteko taltioitui videolle.

– Tunnelikatseeni suuntautui lapseen ja onnistuin jotenkin koppaamaan hänet.

Blanks työskentelee nykyään vartijana. Hän on palvellut aiemmin Yhdysvaltain merijalkaväessä ja oli aikoinaan Michiganin Kalamazoo Central High Schoolissa amerikkalaisen jalkapallon tähtipelaaja. Laitahyökkääjänä pelanneen Blanksin mukaan hänen aikansa amerikkalaisen jalkapallon parissa ja merijalkaväessä valmistivat häntä tähän hetkeen.

Kolmevuotiaan pojan lisäksi paikalta pelastettiin kahdeksanvuotias tyttö. Kummatkin on viety sairaalahoitoon, ja heidän odotetaan mediatietojen mukaan selviävän. Sen sijaan lasten äiti Rachel Long, 30, kuoli tulipalossa.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja