3.3. Foliossa kypsennettyjä ahvenfileitä metsäsienikastikkeen kera

  • 1 kg ahvenfileitä
  • 200 g metsäsieniä
  • 1 keltasipuli
  • suolaa
  • pippuria
  • 2-3 rkl vehnäjauhoja
  • 2 dl kermaa
  • 0,5 kg perunoita
  • 200 g porkkanoita
  • suolaa
  • tilliä
  • 1 rulla foliota

Valmista ensiksi sienimuhennos. Hienonna sienet sekä sipuli ja paista niitä pannulla hetken aikaa. Lisää mausteet sekä jauhot ripotellen joukkoon ja anna niiden kypsyä hetki. Kaada lopuksi kerma ja anna seoksen suurustua 5 minuutin ajan. Tarkista maku ja anna muhennoksen jäähtyä.

Kuori perunat sekä porkkanat ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Kuullota niitä hetki pannulla ja mausta suolalla ja tillillä. Leikkaa foliosta 4 kpl A4 kokoisia arkkeja ja levitä juuresviipaleet jokaisen arkin keskelle. Nosta ahvenfileitä juuresten päälle ja mausta kevyesti suolalla.

Lusikoi sienimuhennosta kalan päälle ja nosta lopuksi muutama filee vielä pinnalle. Sulje paketti tiukasti kiinni ja kypsennä joko uunissa 200 asteessa 20 minuuttia tai ulkotulella.

Reseptit: Alex Nurmi

Lue myös:

    Uusimmat