Mainos

28.7 Härkää juustolla ja chilillä

Juustotäytteinen pihvi

  • 600 g häränfileetä
  • 1 prk tuorejuustoa
  • öljyä
  • suolaa
  • pippuria
  • 200 g naurista
  • 3 porkkanaa
  • ¼ varhaiskaalia

Leikkaa kalvoton häränfilee poikkisyin 150-grammaisiksi, paksuiksi pihveiksi. Tähän käy sisä- tai ulkofilee. Tee pienellä veitsellä reikä pihvin kylkeen ja viillä lihaan mahdollisimman iso onkalo.

Tunge tuorejuustoa pihvin sisään niin paljon kuin sinne suinkin mahtuu. Käytä mitä tahansa tuorejuustoa, mitä vain on saatavilla. Myös sinihomejuustomuru, maustevoi tai sulatejuusto käyvät tähän oivallisesti.

Paista täytetyt pihvit kuumalla grillillä molemmin puolin, mausta pinnat suolalla ja pippurilla ja anna vetäytyä tovi ennen esillelaittoa.

Tee juureksista ja kaalista lisäke leikkaamalla ne ensin suikaleiksi ja paistamalla sitten öljyssä tai voissa. Mausteeksi riittää suola, mutta voit toki maustaa myös vaikkapa tuoreilla yrteillä, hunajalla, currylla tai vaikka valkosipulilla.

Chilipihvi

  • 600 g häränfileetä
  • (chili)öljyä
  • 2 dl tummaa kastikepohjaa
  • 2 dl punaviiniä
  • 4 rkl viinietikkaa
  • tuoretta chiliä
  • siirappia, sokeria tai hyytelöä
  • 400 g perunoita
  • 400 g bataattia
  • 1 sipuli
  • öljyä

Leikkaa puhdistettu filee tasakokoisiksi paloiksi ja muotoile ne noin sentin paksuisiksi pihveiksi. Sivele pihvien pintaan ohut kerros chiliöljyä tai sen puuttuessa tavallista öljyä ja leikattua chiliä. Paista pihvit vasta kun lisäkkeet ovat valmiit.

Kastike:

Kiehauta punaviiniä ja etikkaa kattilassa hetken aikaa ja lisää joukkoon tumma kastikepohja. Käytä esimerkiksi demi-glasea.

Lisää kastikkeeseen halkaistu chilipalko tai useampikin jos niiden maku ei ole kovin tulinen. Makeuta kastiketta vielä siirapilla, sokerilla tai makealla hyytelöllä.

Anna kastikkeen hautua ja samalla paksuuntua jonkin aikaa. Mikäli se on liian ohutta, suurusta maissitärkkelyksellä. Älä tee kuitenkaan liian paksua kastiketta.

Lisäke:

Kuori ja viipaloi bataatit, perunat ja sipuli ja pakkaa ne folionyyttiin. Kostuta öljyllä ja mausta suolalla. Myös tässä voit käyttää chiliä. Kypsennä nyyttejä kuumassa grillissä reilun vartin verran ja tarjoa pihvin lisäkkeenä.

Reseptit: Sami Garam

Mainos

Lisää aiheesta
    Mainos

    Suosituimmat videot

    Mainos

    Uusimmat

    Mainos
    Mainos
    Mainos
     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.