28.7 Härkää juustolla ja chilillä
Juustotäytteinen pihvi
- 600 g häränfileetä
- 1 prk tuorejuustoa
- öljyä
- suolaa
- pippuria
- 200 g naurista
- 3 porkkanaa
- ¼ varhaiskaalia
Leikkaa kalvoton häränfilee poikkisyin 150-grammaisiksi, paksuiksi pihveiksi. Tähän käy sisä- tai ulkofilee. Tee pienellä veitsellä reikä pihvin kylkeen ja viillä lihaan mahdollisimman iso onkalo.
Tunge tuorejuustoa pihvin sisään niin paljon kuin sinne suinkin mahtuu. Käytä mitä tahansa tuorejuustoa, mitä vain on saatavilla. Myös sinihomejuustomuru, maustevoi tai sulatejuusto käyvät tähän oivallisesti.
Paista täytetyt pihvit kuumalla grillillä molemmin puolin, mausta pinnat suolalla ja pippurilla ja anna vetäytyä tovi ennen esillelaittoa.
Tee juureksista ja kaalista lisäke leikkaamalla ne ensin suikaleiksi ja paistamalla sitten öljyssä tai voissa. Mausteeksi riittää suola, mutta voit toki maustaa myös vaikkapa tuoreilla yrteillä, hunajalla, currylla tai vaikka valkosipulilla.
Chilipihvi
- 600 g häränfileetä
- (chili)öljyä
- 2 dl tummaa kastikepohjaa
- 2 dl punaviiniä
- 4 rkl viinietikkaa
- tuoretta chiliä
- siirappia, sokeria tai hyytelöä
- 400 g perunoita
- 400 g bataattia
- 1 sipuli
- öljyä
Leikkaa puhdistettu filee tasakokoisiksi paloiksi ja muotoile ne noin sentin paksuisiksi pihveiksi. Sivele pihvien pintaan ohut kerros chiliöljyä tai sen puuttuessa tavallista öljyä ja leikattua chiliä. Paista pihvit vasta kun lisäkkeet ovat valmiit.
Kastike:
Kiehauta punaviiniä ja etikkaa kattilassa hetken aikaa ja lisää joukkoon tumma kastikepohja. Käytä esimerkiksi demi-glasea.
Lisää kastikkeeseen halkaistu chilipalko tai useampikin jos niiden maku ei ole kovin tulinen. Makeuta kastiketta vielä siirapilla, sokerilla tai makealla hyytelöllä.
Anna kastikkeen hautua ja samalla paksuuntua jonkin aikaa. Mikäli se on liian ohutta, suurusta maissitärkkelyksellä. Älä tee kuitenkaan liian paksua kastiketta.
Lisäke:
Kuori ja viipaloi bataatit, perunat ja sipuli ja pakkaa ne folionyyttiin. Kostuta öljyllä ja mausta suolalla. Myös tässä voit käyttää chiliä. Kypsennä nyyttejä kuumassa grillissä reilun vartin verran ja tarjoa pihvin lisäkkeenä.
Reseptit: Sami Garam
Uusimmat
-
16:36
Kymmenet suomalaisyhtiöt ovat julkaisseet tänään tuloksensa – tässä tärkeimmät tiedot
-
16:30
Tunnistaisitko? Tinni Wikström nuoruuskuvissa: "Irc-galleriaan kurkkaaminen ei pettänyt tälläkään kertaa"
-
16:29
Kaisa Korhonen on kuollut – Näin Jussi Chydenius muistelee äitiään
-
16:19
Tällaisia seurauksia ministeri Meri haluaa alle 15-vuotiaille rikoksista: Kännykkä pois, arestia, siivoamista…
-
16:16
Presidentti Stubbin terveydestä julkaistiin lausunto – lue professorin arvio sanasta sanaan
-
16:15
Yli 150 luotsivalasta rantautui Australiassa – “Ihmiset ovat järkyttyneitä”
-
16:09
Huomasitko tämän? Pelicansin voittomaalissa kiistanalainen hetki
-
16:05
Suomelle uusi paikka Pariisin olympialaisissa
-
16:01
Yhdysvaltojen talouskasvu jäi ennakoitua hitaammaksi – huolena myös inflaatio
-
16:01
Vieraannuttaminen voi aiheuttaa lapselle trauman: "Vanhemmalta kyllä puuttuu siinä kohtaa empatiakykyä"
-
15:58
Ronnie O'Sullivan jyräsi MM-snookerissa – naulasi myyttisen tilastosaavutuksen
-
15:54
Suomen ennätys parani minuuteilla – upea juoksutulos Italiassa
-
15:29
Liverpool-kapteenilta poikkeuksellinen jyrähdys joukkuekavereilleen
-
15:24
Venäläisiä kirjaharvinaisuuksia varastettu Euroopassa – näin pitkäkyntiset iskivät
-
15:21
Hallitus haluaa kieltää lumen kippaamisen mereen
-
15:15
Johanna Harlin jakoi hellyttävät otokset vauva-arkensa keskeltä
-
15:04
Thaihierojat myivät seksipalveluita Levillä – mainoksissa puhuttiin "uudesta ladystä"
-
14:57
Emil Ruusuvuori palasi tositoimiin – huonosti kävi
-
14:56
Porvoon kirvesmurhaaja haki vapautusta elinkautisesta – oikeus ei taipunut
-
14:55
Kemin sellutehtaan räjähdyksestä sadan miljoonan aukko tulokseen
-
Lataa lisää