27.11.2003 Korsusaunan lammaspyörykät ja perunamuusi

Vieraana ravintoloitsija Mikko Keisu tilausravintola Maikkulan kartanosta Oulusta. Ravintola on saanut Joutsenlippu-merkin ja on näin sitoutunut käyttämään kotimaisia tuotteita.

Korsusaunan lammaspyörykät 6:lle

0,8 kg jauhettua lampaanlihaa
2 kpl vapaan kanan munia
4 dl vettä
2 dl (ruis-) korppujauhoja
0,5 tl timjamia
1 sipuli
suolaa, mustapippuria

1. Liota korppujauhot vedessä. Kuullota hienonnettu sipuli ja lisää jauhelihan joukkoon. Lisää myös munat ja mausteet ja sekoita massa.
2. Paista koepala ja tarkista maku.
3. Muotoile isoja pyöryköitä (n. 60g:n quennelleitä, 3 kpl/annos), nosta ne leivinpaperin päälle uunipannulle ja kypsennä uunissa 175-200 asteessa 0,5 tuntia.

30 g voita
30 g vehnäjauhoja
0,5 l lammas- tai lihalientä
pikkurillin pään kokoinen pala tuoretta inkivääriä
puolikas sipuli
1 tl minttuhyytelöä
suolaa ja pippuria

1. Kuullota hienonnettu sipuli ja inkivääri sekä jauhot ruskistamatta voissa.
2. Lisäää joukkoon kuuma lammasliemi, samoin minttuhyytelö ja mausteet.
3. Hauduta vähintään 20 min. Tarkista maku.

Perunamuusi

1 kg perunaa
2 dl vettä
5 dl maitoa
nokare voita
suolaa

1. Keitä kuoritut perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Ota keitinvesi talteen.
2. Survo perunat ja lisää joukkoon kiehautettu maito ja vatkaa sose tasaiseksi. Ohenna tarvittaessa keitinvedellä.
3. Mausta reilulla nokareella voita

Tarjoa herkut suolakurkun ja punajuuren (tuoreen karamellisoidun) kera. Koristeeksi sopii tuore rosmariinin oksa.


Lue myös:

    Uusimmat