27.10. Mausteinen broileri-riisivuoka ja marjasalaatti

Mausteinen broileri-riisivuoka

  • 400 g maustamattomia broilerinfileesuikaleita
  • 2 punaista paprikaa
  • 1 parsakaali
  • pala purjoa
  • 1 rkl currya
  • 2,5 dl pitkäjyväistä riisiä
  • 1 prk maustettua ranskankermaa
  • 1 dl voimakasta chilikastiketta
  • 4 dl kanalientä
  • tilkka öljyä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • tuoretta persiljaa

Suikaloi paprikat ja purjosipuli. Paloittele parsakaali pieniksi nupuiksi. Keitä parsakaalit juuri ja juuri kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Kuumenna paistinpannussa tilkka öljyä ja kuullota siinä curry sekä paprika- ja purjosuikaleet pehmeiksi. Ota kasvikset hetkeksi sivuun ja ruskista pannulla broilerinfileesuikaleet parissa erässä. Mausta suikaleet suolalla ja mustapippurilla. Lado kevyesti voideltuun uunivuokaan kerroksittain riisiä, broilerisuikaleita sekä kasviksia. Sekoita kulhossa ranskankerma, chilikastike sekä kanaliemi ja kaada seos vuokaan. Paista 200 asteisessa uunissa n. 50 minuuttia, välillä pinnalta hieman painellen. Jos vuoka tuntuu liian kuivalta, lisää hieman kanalientä. Ripottele lopuksi pinnalle hienonnettua persiljaa ja tarjoile.

Marjasalaatti

  • 1-1,5 l pakastemarjoja
  • 2 dl sokeria
  • 4 dl vettä
  • 1 vaniljatanko
  • 1 ruukkua minttua
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 dl valmista kinuskikastiketta

Mittaa kattilaan sokeri ja vesi sekä halkaistu vaniljatanko. Keitä kunnes seos muuttuu hieman siirappimaiseksi. Jäähdytä. Sulata marjat hellävaraisesti. Hienonna minttu. Sekoita sokeriliemi ja minttu marjojen joukkoon. Vaahdota kerma ja tarjoile marjat sen ja kinuskikastikkeen kera.

Reseptit: Alex Nurmi

Lue myös:

    Uusimmat