26.9. Ankkawokki ja kookospannukakut

Ankkawokki

  • 600 g ankanlihaa esim. ankan koivista irrotettua kypsää lihaa
  • 3 porkkanaa
  • 1 purjo
  • 1 l siitakesieniä
  • ruokaöljyä paistamiseen
  • 2 rkl seesamiöljyä
  • 1 tl chilitahnaa
  • 1 tl inkivääritahnaa
  • 2 dl kasvislientä
  • suolaa
  • keitettyjä nuudeleita
  • 1 dl seesaminsiemeniä

Irrota ankankoivista liha. Suikaloi porkkanat ja purjo ohuiksi suikaleiksi. Puolita siitakesienet. Kuullota porkkanoita ja purjoa hetki öljyssä pannulla. Lisää sienet ja ankankoipilihat. Sekoita seesamiöljy, chilitahna, inkivääritahna ja kasvisliemi keskenään ja kaada wokkiin. Lisää kypsät nuudelit ja sekoita kevyesti. Ripottele päälle lopuksi vielä seesaminsiemeniä.

Paksut kookosletut

  • 3 kananmunaa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1,5 dl täysmaitoa
  • 3 rkl kookosjauhetta pussista
  • ripaus suolaa
  • voita paistamiseen
  • tarjolle banaania ja jäätelöä

Vatkaa kaikki ainekset voimakkaasti keskenään ja annan taikinan seistä hetki ennen paistamista. Paista letut voissa pannulla ja tarjoile banaanin ja jäätelön kanssa.

Reseptit: Sanna Miettunen

Lue myös:

    Uusimmat