26.10. Paistettuja kuharullia, paahdettua kurpitsaa ja risottoa

Paistetut kuharullat

  • 4 nahatonta kuhafileetä
  • 2 dl valkoviiniä
  • Täyte:
  • 10 kpl aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 10 kpl mustia oliiveja
  • nippu rucolaa
  • suolaa
  • mustapippurirouhetta

Silppua oliivit ja aurinkokuivatut tomaatit. Nosta muutama lehti rucolaa kuhafileen toiselle puolelle ja päälle silputut tomaatit ja oliiveita. Rouhi päälle vielä hieman suolaa ja mustapippuria. Käännä kuhan toinen puoli toisen puolen päälle ja sulje cocktailtikulla. Nosta kuhafileet uunivuokaan ja lorauta pohjalle 2 dl valkoviiniä. Paista 170 asteessa noin 20 min.

Risotto

  • 2,5 dl risottoriisiä
  • 1 sipuli
  • 2 rkl voita
  • 2 dl valkoviiniä
  • n. 5-7 dl kasvislientä
  • 2 dl raastettua parmesaanijuustoa
  • 1 dl kermaa

Hienonna sipulit. Kuumenna kattilassa tai kasarissa voi ja lisää joukkoon sipulit ja riisi. Anna kuullottua hetki miedolla lämmöllä. Lisää valkoviini. Sekoita puuhaarukalla koko ajan niin kauan, että neste on imeytynyt riiseihin. Lisäile kasvislientä pikkuhiljaa pienissä erissä ja muista sekoittaa risottoa usean kerran keittämisen aikana, jotta riisistä irtoaa tärkkelystä. Kun riisi on juuri ja juuri kypsää, lisää vielä parmesaanijuustoraaste ja kerma. Sekoita hyvin. Risoton pitää olla liisterimäistä ja kosteaa. Tarjoile vielä lisänä parmesaanista leikattuja lastuja.

Reseptit: Sanna Miettunen

Lue myös:

    Uusimmat