26.1.2004 Klassikkosalaatit Nizzan salaatti ja Caesar

Nizzan salaatti

4 keitettyä perunaa
4 keitettyä kananmunaa
200g papuja
4 tomaattia
1 punasipuli
8 anjovisfileetä tai sardellia
1 ruukku jääsalaattia
1 rkl sinappia
2 rkl oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria

Lohko keitetyt perunat kulhoon ja lisää joukkoon oliiviöljy ja sinappi, suola sekä pippuri. Anna vetäytyä hetki. Lohko kananmuna, viipaloi tai lohko tomaatit ja pilko sipuli pieniksi suikaleiksi. Kokoa lautaselle ensin revitty salaatti, sitten muut aineet kauniiksi annokseksi. Lusikoi salaatin päälle kaikki kastikkeet perunakulhosta.

Caesar-salaatti

2 ruukkua jääsalaattia (tai romaine-salaattia)
2 siivua paahtoleipää tai muuta vaaleaa leipää

2 kananmunankeltuaista
1 tl sinappia
2 tl punaviinietikkaa
1 valkosipulinkynsi
1 tl kaprista
1 rkl punasipulia pilkottuna
pari tippaa tabascoa
3 rkl parmesanijauhetta
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
2 dl rypsiöljyä
400 g savukalaa

Pese salaatti, valuta hyvin ja revi sopivan kokoisiksi paloiksi. Leikkaa leipäviipaleista kantit pois ja leikkaa ne kuutioiksi. Paahda kuutiot kuumalla pannulla öljyssä tai uunissa leivinpaperin päällä kauniin kullanruskeiksi. Valmista sitten kastike. Yhdistä kulhoon kaikki muut aineet paitsi öljy ja sekoita hyvin esimerkiksi sauvasekoittimella. Kaada öljy joukkoon ohuena nauhana koko ajan voimakkaasti sekoittaen. Yhdistä kastike, salaatti ja paahdetut leipäkuutiot kulhossa. Annostele lautasille ja nosta päälle savukalaa.

Resepti: Sami Salonen

Lue myös:

    Uusimmat