Kesän viimeisessä jaksossa pidetään rapujuhlat Mika ja Noriko Salon terassilla.
Rapujen keitto

Kesän viimeisessä jaksossa pidetään rapujuhlat Mika ja Noriko Salon terassilla.

Keitto-ohje kymmenelle ravulle, suurentamalla ohjetta voit keittää isompia määriä rapuja kerralla.
Lisää kiehuvaan liemeen suola ja sokeri, sekä puolet tillistä. Kaada kattilaan kaikki ravut kerralla. Siitä hetkestä alkaen kunnes vesi taas kiehuu, on keittoaika 2 min. Poista tilli ja lisää tuoretta tilliä hieman jäähtyneeseen liemeen. Tarjoile ravut seuraavana päivänä.
Rapujen lisäkkeenä tarjotaan paahtoleipää, voita sekä silputtua tilliä.

(viidelle henkilölle)
Marinadiin:
Sekoita marinadin kaikki ainekset keskenään ja laita 120 g pihvit marinadiin noin puoleksi tunniksi. Voit toki käyttää myös broilerin rintafileetä. Paista pihvit melko nopeasti parilalla kypsyysaste voi olla medium -. Jos käytät broileria loppukypsennys tapahtuu uunissa 200 asteessa noin 12 min.
Voit käyttää samaa ohjetta myös kastikkeena kunhan jätät ohjeesta pois veden ja öljyn, sekä lisäät mausteeksi hieman vihreää chiliä.

Leikkaa mango ja papaija kuutioksi, lisää liotetut lasinoodelit ja hieman punaista chiliä. Sekoita mukaan salaattia kaada päälle hieman kastiketta ja tarjoile pihvien lisäkkeenä.