25.8. Soppamies Mika Salon rapujuhlissa

Kesän viimeisessä jaksossa pidetään rapujuhlat Mika ja Noriko Salon terassilla.

Rapujen keitto

Keitto-ohje kymmenelle ravulle, suurentamalla ohjetta voit keittää isompia määriä rapuja kerralla.

  • 10 kpl jokirapuja
  • 2 l vettä
  • 40 g suolaa
  • 2 palaa sokeria
  • puntti kruunutilliä

Lisää kiehuvaan liemeen suola ja sokeri, sekä puolet tillistä. Kaada kattilaan kaikki ravut kerralla. Siitä hetkestä alkaen kunnes vesi taas kiehuu, on keittoaika 2 min. Poista tilli ja lisää tuoretta tilliä hieman jäähtyneeseen liemeen. Tarjoile ravut seuraavana päivänä.

Rapujen lisäkkeenä tarjotaan paahtoleipää, voita sekä silputtua tilliä.

Seesamilla maustetut häränseläkkeet

(viidelle henkilölle)

  • 600 g marmoroitunutta härän ulkofileetä

Marinadiin:

  • ½ dl soijaa
  • 2 rkl seesamöljyä
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 1 dl vettä
  • 50 g inkivääriä pilkottuna
  • 2 kynttä valkosipulia pilkottuna
  • 2 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä
  • 4 rkl sitruunan mehua
  • (1 viheä chili)

Sekoita marinadin kaikki ainekset keskenään ja laita 120 g pihvit marinadiin noin puoleksi tunniksi. Voit toki käyttää myös broilerin rintafileetä. Paista pihvit melko nopeasti parilalla kypsyysaste voi olla medium -. Jos käytät broileria loppukypsennys tapahtuu uunissa 200 asteessa noin 12 min.

Voit käyttää samaa ohjetta myös kastikkeena kunhan jätät ohjeesta pois veden ja öljyn, sekä lisäät mausteeksi hieman vihreää chiliä.

Salaatti lasinuudeleista ja eksoottisista hedelmistä

  • 1 mango
  • 1 papaija
  • 1 pkt lasinuudeleita
  • 1 punainen chili
  • 2 sitruunaa
  • 1 ruukku jääsalaattia
  • 1 ruukku sidesalaattia
  • saatavilla olevia versoja koristeeksi, esim. rucolakrassia ja punajuuren versoja

Leikkaa mango ja papaija kuutioksi, lisää liotetut lasinoodelit ja hieman punaista chiliä. Sekoita mukaan salaattia kaada päälle hieman kastiketta ja tarjoile pihvien lisäkkeenä.

Lue myös:

    Uusimmat