25.8. Lehtipihvi ja maustevoi sekä paahdettuja kasviksia

Paahdetut kasvikset

  • 1 kesäkurpitsa
  • 3 porkkanaa
  • 3 perunaa
  • oliiviöljyä
  • suolaa
  • ripaus sokeria
  • mustapippuria

Leikkaa puhdistetut ja pestyt kasvikset pitkittäin lohkoiksi ja laita ne leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun. Pirskottele pinnoille oliiviöljyä sekä suolaa, sokeria ja pippuria. Paahda kasviksia 200 asteisessa uunissa n.30 min. Tarjoile lehtipihvin ja maustevoin kanssa.

Lehtipihvi

  • 700 g naudan ulkofileetä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • öljyä

Leikkaa liha neljäksi yhtä suureksi palaksi ja nuiji ne n. 0,5 cm paksuisiksi pihveiksi. Hiero pihvien pintaan hieman öljyä ja mausta ne suolalla ja pippurilla. Paista pihvit kuumalla pannulla molemmin puolin.

Maustevoi

  • 100 g voita
  • 1 dl ranskankermaa
  • 4 aurinkokuivattua tomaattia
  • 1 dl hienonnettua persiljaa

Vatkaa voi pehmeäksi ja lisää joukkoon ranskankerma. Hienonna aurinkokuivatut tomaatit ja sekoita ne sekä persilja voin joukkoon. Lusikoi seos pieneen kulhoon ja laita jääkaappiin odottamaan.

Reseptit: Alex Nurmi

Lue myös:

    Uusimmat