24.4. Siskonmakkarakeitto ja piparkakkurahka

Siskonmakkarakeitto

  • 300 g siskonmakkaroita
  • 6 perunaa
  • 2 porkkanaa
  • 1 purjo
  • pala lanttua
  • 1,5 l lihalientä
  • persiljaa
  • suolaa
  • 4 laakerinlehteä
  • hienonnettua persiljaa

Mittaa kattilaan lihaliemi sekä mausteet ja kiehauta. Kuori ja paloittele sillä välin perunat, porkkanat, purjo sekä lanttu. Lisää ne kattilaan, keitä kypsiksi ja lisää lopuksi puristetut siskonmakkarat. Keitä muutamia minuutteja, tarkista maku, ripottele pinnalle persilja ja tarjoile tuoreen leivän kanssa.

Piparkakkurahka marjojen kera

  • 200 g maustettua rahkaa
  • 1 rasia tuoreita tai pakastemansikoita
  • muutama piparkakku tms.
  • 1 dl vaaleaa siirappia

Hienonna piparkakut kulhossa ja sekoita rahka joukkoon. Lusikoi seos jälkiruokakulhoihin. Paloittele mansikat lohkoiksi, nostele ne rahkan päälle ja valuta siirappia päälle. Koristele mintulla sekä tomusokerilla.

Reseptit: Alex Nurmi

Lue myös:

    Uusimmat