Mainos

24.4. Siskonmakkarakeitto ja piparkakkurahka

Siskonmakkarakeitto

  • 300 g siskonmakkaroita
  • 6 perunaa
  • 2 porkkanaa
  • 1 purjo
  • pala lanttua
  • 1,5 l lihalientä
  • persiljaa
  • suolaa
  • 4 laakerinlehteä
  • hienonnettua persiljaa

Mittaa kattilaan lihaliemi sekä mausteet ja kiehauta. Kuori ja paloittele sillä välin perunat, porkkanat, purjo sekä lanttu. Lisää ne kattilaan, keitä kypsiksi ja lisää lopuksi puristetut siskonmakkarat. Keitä muutamia minuutteja, tarkista maku, ripottele pinnalle persilja ja tarjoile tuoreen leivän kanssa.

Piparkakkurahka marjojen kera

  • 200 g maustettua rahkaa
  • 1 rasia tuoreita tai pakastemansikoita
  • muutama piparkakku tms.
  • 1 dl vaaleaa siirappia

Hienonna piparkakut kulhossa ja sekoita rahka joukkoon. Lusikoi seos jälkiruokakulhoihin. Paloittele mansikat lohkoiksi, nostele ne rahkan päälle ja valuta siirappia päälle. Koristele mintulla sekä tomusokerilla.

Reseptit: Alex Nurmi

Mainos

Lisää aiheesta
    Mainos

    Suosituimmat videot

    Mainos

    Uusimmat

    Mainos
    Mainos
     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.