4 munaa
1 l maitoa
1 tl suolaa
5 dl vehnäjauhoja (TAI 2 dl ohrajauhoja ja 3 dl vehnäjauhoja)
25 g voita sulatettuna tai 0,5 dl öljyä
Vatkaa munien rakenne rikki. Lisää maito ja suola ja lopuksi jauhot voimakkaasti vatkaten. Jätä jääkaappiin turpoamaan. Lisää sulatettu voi tai öljy ennen paistamista. Paista voilla.
puolikas annos peruslettutaikinaa
150 g pakastepinaattia hyvin valutettuna
1 dl raejuustoa
1 tl muskottipähkinää
Lisää peruslettutaikinaan hyvin valutettu pinaatti, raejuusto ja muskottipähkinä. Paista, kuten tavalliset letut.
Kasviskaviaari
4 tomaattia
0,5 kurkkua
n. 10 cm pala purjosipulia
2 valkosipulin kynttä
tuoretta basilikaa
n. 100 g fetajuustoa
ripaus mustapippuria
2 prk (400 g) jogurttia (Bulgarian jogurttia valutettuna)