23.9.2002 Täytetyt letut, kasviskaviaari sekä amerikkalaiset pannukakut

4 munaa
1 l maitoa
1 tl suolaa
5 dl vehnäjauhoja (TAI 2 dl ohrajauhoja ja 3 dl vehnäjauhoja)
25 g voita sulatettuna tai 0,5 dl öljyä

Vatkaa munien rakenne rikki. Lisää maito ja suola ja lopuksi jauhot voimakkaasti vatkaten. Jätä jääkaappiin turpoamaan. Lisää sulatettu voi tai öljy ennen paistamista. Paista voilla.

puolikas annos peruslettutaikinaa
150 g pakastepinaattia hyvin valutettuna
1 dl raejuustoa
1 tl muskottipähkinää

Lisää peruslettutaikinaan hyvin valutettu pinaatti, raejuusto ja muskottipähkinä. Paista, kuten tavalliset letut.

Kasviskaviaari

4 tomaattia
0,5 kurkkua
n. 10 cm pala purjosipulia
2 valkosipulin kynttä
tuoretta basilikaa
n. 100 g fetajuustoa
ripaus mustapippuria
2 prk (400 g) jogurttia (Bulgarian jogurttia valutettuna)

Laita jogurtti valumaan kahvinkeittimen suppiloon kahvinsuodattimen läpi. Tee tomaatteihin ristiviilto ja purista siemenet pois. Leikkaa tomaattien malto ja kurkku pieniksi kuutioiksi ja halkaistu sekä pesty purjo ohuiksi viipaleiksi. Yhdisitä kasvikset ja murskaa joukkoon valkosipulin kynnet. Mausta hienonnetulla tuoreella basilikalla ja msutapippurilla. Murusta joukkoon fetajuusto. Yhdistä valutettuun jogurttiin. Tarjoa lettujen täytteenä paistetun kalan tai broilerin kanssa.

Amerikkalaiset pannukakut

6,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
ripaus suolaa
5 dl kirnupiimää
3 dl maitoa
2 rkl sokeria tai hunajaa
1 tl vaniliinisokeria
n. 0,5 dl öljyä tai juoksevaa margariinia
voita tai margariinia paistamiseen

Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon nestemäiset voimakkaasti sekoittaen. Taikina on suomalaista pannukakku- ja lettutaikinaa paksumpaa. Jos taikina tuntuu liian tanakalta, lisää hieman maitoa. Paista pannukakut ohukaispannussa kauniin ruskeiksi keskilämmöllä. Tarjoa mustikoiden ja vaahterasiirapin kanssa.

- Toim. Sonja Blåberg ja Kaisa Torkkeli

Lue myös:

    Uusimmat