Mainos

23.3.2004 Makaronilaatikko kahdella tavalla

Makaronilaatikot

Perinteinen makaronilaatikko (4 annosta)

  • 300 g sarvimakaronia
  • 4 dl maitoa
  • 4-5 kananmunaa
  • suolaa ja valkopippuria
  • 100 g juustoraastetta
  • 20 g korppujauhoja
  • 400 g jauhelihaa

Esikeitä makaronit suolalla maustetussa vedessä. Ruskista jauheliha pannulla ja mausta. Sekoita maito ja kananmunat keskenään ja mausta suolalla sekä valkopippurilla. Lado uunivuokaan vuorotellen makaronia ja jauhelihaa. Kaada päälle munamaito ja ripottele pinnalle korppujauhoa sekä juustoraastetta. Paista 160 asteessa reilu tunti.

Tomaatticoncassé (4 annosta)

  • 5 tomaattia
  • 1 sipuli
  • 1 rkl sokeria
  • 2 tl suolaa
  • valkopippuria
  • persiljaa
  • tilkka punaviinietikkaa

Poista tomaateista siemenet ja leikkaa ne kuutioiksi. Sekoita kaikki raaka-aineet keskenään ja anna maustua jääkaapissa. Tarjoile makaronilaatikon kanssa.

Spaghettilaatikko (4 annosta)

  • 300 g spaghettia
  • 400 g ylikypsää savu-palvikinkkua
  • 1 purjo
  • 4-5 kananmunaa
  • 4 dl maitoa
  • 1 dl aurajuustoa
  • suolaa
  • valkopippuria

Esikeitä spaghetti suolalla maustetussa vedessä. Kuullota purjo kevyesti öljyssä. Sekoita munat ja maito keskenään ja mausta. Kuutioi kinkku ja murenna aurajuusto. Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja tarkista maku. Kaada seos uunivuokaan ja paista 160 asteessa noin tunti.

Resepti: Jyrki Sukula/ Ruokala

Mainos

Lisää aiheesta
    Mainos

    Suosituimmat videot

    Mainos

    Uusimmat

    Mainos
    Mainos
     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.