Julkaistu 22.04.2004 06:00(Päivitetty 22.04.2004 14:01)
Purjo-perunasosekeitto ja perunarieskatCopyright MTV Oy 2004
Purjoperunasosekeitto
2 suurta rosamunda- perunaa
1 purjosipuli
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
6 dl kanalientä tai vettä
2 dl maitoa
voita tai öljyä
suolaa ja pippuria
Kuori perunat sekä sipulit ja lohko ne pienemmäksi. Kuullota kasvikset kattilassa n.5min ja lisää joukkoon kanaliemi sekä maito. Kiehauta ja keitä miedolla lämmöllä kunnes kasvikset ovat pehmeitä. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja tarkista maku.
Perunarieska
1 iso rosamunda- peruna
1-2 dl maitoa
1 kananmuna
4 rkl vehnäjauhoja
1 rkl perunajauhoja
suolaa
Keitä peruna kuorineen kypsäksi. Kuori ja purista siivilän läpi. Lisää joukkoon lämmin maito, kananmuna, suola ja jauhot. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Jos taikina tuntuu liian kiinteältä lisää maitoa tai vettä. Paista rieskat öljytilkassa paistinpannussa molemmin puolin.