22.4 2004 Purjoperunasosekeitto ja perunarieskaa

Purjo-perunasosekeitto ja perunarieskat

Purjoperunasosekeitto

  • 2 suurta rosamunda- perunaa
  • 1 purjosipuli
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 6 dl kanalientä tai vettä
  • 2 dl maitoa
  • voita tai öljyä
  • suolaa ja pippuria

Kuori perunat sekä sipulit ja lohko ne pienemmäksi. Kuullota kasvikset kattilassa n.5min ja lisää joukkoon kanaliemi sekä maito. Kiehauta ja keitä miedolla lämmöllä kunnes kasvikset ovat pehmeitä. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja tarkista maku.

Perunarieska

  • 1 iso rosamunda- peruna
  • 1-2 dl maitoa
  • 1 kananmuna
  • 4 rkl vehnäjauhoja
  • 1 rkl perunajauhoja
  • suolaa

Keitä peruna kuorineen kypsäksi. Kuori ja purista siivilän läpi. Lisää joukkoon lämmin maito, kananmuna, suola ja jauhot. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Jos taikina tuntuu liian kiinteältä lisää maitoa tai vettä. Paista rieskat öljytilkassa paistinpannussa molemmin puolin.

Reseptit: Samuli Wirgentius / Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja