Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

22.10. Parapähkinä-linssimuhennos ja gluteeniton mausteleipä

Julkaistu 22.10.2007 00:00

Parapähkinä-linssimuhennos

  • 1 sipuli
  • 1 valkosipuli
  • 2 rkl ruokaöljyä
  • 1 tl jauhettua kardemummaa
  • 1 tl kanelia
  • 1 tl chilijauhetta
  • suolaa
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 2 dl kasvislientä
  • 2 dl punaisia linssejä
  • 100 g Reilunkaupan parapähkinä-aprikoosisekoitusta
  • Reilunkaupan täysjyväriisiä tarjolle

Hienonna sipulit. Kuullota niitä ja mausteita tilkassa öljyä hetki. Lisää nesteet, linssit ja parapähkinä-aprikoosisekoitus. Anna hautua miedolla lämmöllä noin 20-30 min. Lisää halutessasi suolaa oman maun mukaan. Tarjolle täysjyväriisiä.

Mausteleipä

  • 3 dl riisijauhoa
  • 2 dl reilunkaupan quinoajauhoa
  • 1 pussi kuivahiivaa ( n. 11 g)
  • 2 tl jeeraa
  • 1 tl fenkolia
1 tl jauhettua korianteria
  • 2 tl kurkumaa
  • 1 tl hienoa merisuolaa
  • 4,5 dl lämpöistä vettä
  • 0,5 dl öljyä
  • 1 dl Reilunkaupan cashewpähkinöitä hieman murskattuna
  • Reilunkaupan hunajaa voiteluun
  • Sekoita kuivataineet ja mausteet keskenään. Lisää lämmin vesi ja vaivaa taikinaksi. Lisää sekaan pikkuhiljaa öljyä ja cashewpähkinäpaloja. Jätä taikina nousemaan liinan alle puoleksi tunniksi. Vaivaa taikinasta leipävuokaan sopiva malli ja nosta vuokaan. Voitele pinta hunajalla. Paista 200 asteisessa uunissa 30-40 min.

    Reseptit: Alex Nurmi

    Lisää aiheesta:

    Tämä iho-oire kertoo, ettei kyse ole vain ihon kuivumisesta – "Kunnon tulehdusreaktio käynnissä"Moottoripyöräilijä liukui auton alle – miten tästä voi selvitä hengissä?Vaarallinen punkkitauti vie yhä useamman sairaalahoitoon – tee heti näin!Päiväkodin aloitusiällä yhteys antibioottikuurien määrään – "Pitää käyttää vain oikeaan tarpeeseen"Jo kolmannes päivän kuidun tarpeesta! Tällaista aamupalaa Hanna Partanen suositteleeSamsungilta erikoinen tuotejulkistus: Tässä on "kolmesti aukeava" älypuhelin
    Lifestyle

    Tuoreimmat aiheesta

    Lifestyle
    • 15:01
      Talvi-ihon hoito

      Tämä iho-oire kertoo, ettei kyse ole vain ihon kuivumisesta – "Kunnon tulehdusreaktio käynnissä"

    • 13:29
      Brasilia

      Moottoripyöräilijä liukui auton alle – miten tästä voi selvitä hengissä?

    • 11:25
      Punkit

      Vaarallinen punkkitauti vie yhä useamman sairaalahoitoon – tee heti näin!

    • 09:07
      Lääkkeet

      Päiväkodin aloitusiällä yhteys antibioottikuurien määrään – "Pitää käyttää vain oikeaan tarpeeseen"

    • 06:48
      Aamiainen

      Jo kolmannes päivän kuidun tarpeesta! Tällaista aamupalaa Hanna Partanen suosittelee