Hyppää pääsisältöön
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista

22.10. Parapähkinä-linssimuhennos ja gluteeniton mausteleipä

Julkaistu 22.10.2007 00:00

Parapähkinä-linssimuhennos

  • 1 sipuli
  • 1 valkosipuli
  • 2 rkl ruokaöljyä
  • 1 tl jauhettua kardemummaa
  • 1 tl kanelia
  • 1 tl chilijauhetta
  • suolaa
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 2 dl kasvislientä
  • 2 dl punaisia linssejä
  • 100 g Reilunkaupan parapähkinä-aprikoosisekoitusta
  • Reilunkaupan täysjyväriisiä tarjolle

Hienonna sipulit. Kuullota niitä ja mausteita tilkassa öljyä hetki. Lisää nesteet, linssit ja parapähkinä-aprikoosisekoitus. Anna hautua miedolla lämmöllä noin 20-30 min. Lisää halutessasi suolaa oman maun mukaan. Tarjolle täysjyväriisiä.

Mausteleipä

  • 3 dl riisijauhoa
  • 2 dl reilunkaupan quinoajauhoa
  • 1 pussi kuivahiivaa ( n. 11 g)
  • 2 tl jeeraa
  • 1 tl fenkolia
  • 1 tl jauhettua korianteria
  • 2 tl kurkumaa
  • 1 tl hienoa merisuolaa
  • 4,5 dl lämpöistä vettä
  • 0,5 dl öljyä
  • 1 dl Reilunkaupan cashewpähkinöitä hieman murskattuna
  • Reilunkaupan hunajaa voiteluun

Sekoita kuivataineet ja mausteet keskenään. Lisää lämmin vesi ja vaivaa taikinaksi. Lisää sekaan pikkuhiljaa öljyä ja cashewpähkinäpaloja. Jätä taikina nousemaan liinan alle puoleksi tunniksi. Vaivaa taikinasta leipävuokaan sopiva malli ja nosta vuokaan. Voitele pinta hunajalla. Paista 200 asteisessa uunissa 30-40 min.

Reseptit: Alex Nurmi

Lifestyle

Lisää aiheesta:

Jessen nerokas joulupuuro: Näin teet vispipuuroa glögistäHarri Syrjäsen "huikean tuotekehittelyn tulos" – onko tässä maailman paras graavilohi? Musta maa ja lämpöasteita – kannattaako lintuja nyt ruokkia? Asiantuntija vastasi Lohjan pimeydestäVogue listasi vuoden 2025 parhaat pukeutujat – tätä nimeä tuskin odotit näkeväsi listallaPikamuotijätti Shein saa jatkaa nettikauppaansa Ranskassa – taustalla seksinukkeskandaaliIhanan mehevää! Kreetta Ahosen grillattu kinkku hurmaa – katso ohje, joka ei ole hätäisille

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 08:46
    Jouluruoka

    Jessen nerokas joulupuuro: Näin teet vispipuuroa glögistä

  • 06:50
    Jouluruoka

    Harri Syrjäsen "huikean tuotekehittelyn tulos" – onko tässä maailman paras graavilohi?

  • Eilen20:02
    Linnut

    Musta maa ja lämpöasteita – kannattaako lintuja nyt ruokkia? Asiantuntija vastasi Lohjan pimeydestä

  • Eilen18:57
    Paavi

    Vogue listasi vuoden 2025 parhaat pukeutujat – tätä nimeä tuskin odotit näkeväsi listalla

  • Eilen18:45
    Pikamuoti

    Pikamuotijätti Shein saa jatkaa nettikauppaansa Ranskassa – taustalla seksinukkeskandaali