21-vuotias opiskelija lähti kännikuskin kyytiin – halvaantui karmeassa kolarissa

Yhdysvaltalainen opiskelijatyttö joutui syyskuussa 2015 kolariin, jossa hän halvaantui vyötäröstä alaspäin. Nyt nuori pyörätuolissa istuva nainen haluaakin varoittaa muita siitä, miten karusti voi käydä, jos juo alkoholia ennen kuin lähtee auton rattiin.

Vuonna 2015 yhdysvaltalainen Carissa Sawyer joutui hirvittävään kolariin. Hän sinkoutui kuorma-auton matkustajan paikalta ikkunan läpi, kertoo Metro-lehti.

21-vuotias sai paljon vakavia vammoja ja halvaantui vyötäröstä alaspäin. Nyt hän istuu pyörätuolissa.

Louisianan Monroesta kotoisin oleva nuori nainen haluaakin nyt varoittaa oman tarinansa avulla muita siitä, että kukaan ei joisi alkoholi, jos aikeissa on lähteä ajamaan autoa. Tyttö aikoo myös ryhtyä auttamaan traagisen onnettomuuden kokeneita ihmisiä.

– Onnettomuus muutti elämäni niin monella tapaa. Vaikka fyysisessä kehossani onkin enemmän heikkouksia kuin olisin ikinä tässä iässä voinut kuvitella, henkisesti olen kasvanut sitäkin vahvemmaksi, Carissa kertoo Metro-lehdelle.

– Olen kasvanut henkisesti ja olen löytänyt elämälleni tarkoituksen: autan muita kertomalla oman tarinani.

Carissa kertoo, että hänellä on ollut mahdollisuus puhua muiden kanssa, jotka ovat kokeneet samoja asioita kuin hänkin.

– Olen onnistunut vakuuttamaan heille ja heidän perheilleen, että kaikki kääntyy paremmaksi, koska olen elävä todiste siitä, että ajan myötä asiat tosiaan helpottuvat. Olen kärsinyt, mutta uskon, että kivulleni on tarkoitus.

Lensi ikkunan läpi ja halvaantui

Carissa oli ollut kaveriensa kanssa juhlimassa onnettomuusiltana. Hän oli ollut ystävänsä kyydissä matkalla kotiin ja istunut kaverin kuorma-auton pelkääjän paikalla.

Ystävä oli kuitenkin humalassa ja kiihdytti auton täyteen vauhtiin melkein smaan tien. Sitten mies menetti ajoneuvon hallinnan ja seuraukset olivat tuhoisat.

Carissa loukkaantui onnettomuudessa pahasti. Hänellä todettiin selkävydinvamma, jonka takia hänen kehonsa halvaantui vyötäröstä alaspäin. Hän sai aivovamman, häneltä murtui rintalasta ja kylkiluita. Lisäksi hänen keuhkonsa painuivat kasaan siinä vaiheessa, kun hän pääsi sairaalaan.

Videolla Heta kertoo kummallisista vatsavaivoistaan. Artikkeli jatkuu videon alla.

0:23

– En tiedä yhtään, kuinka kova vauhti oli, mutta olin kauhuissani. Muistan ajatelleeni, että osuimme töyssyyn, koska hytkähdin ylös penkiltä, tyttö muistelee.

– Tunsin kuitenkin, miten löin pääni matkustajan puoleiseen ikkunaan ennen kuin menin sen läpi. Sitten pimeni ehkä noin puoleksitoista tunniksi.

Viikkoja sairaalassa

Carissa oli sairaalassa viikkoja. Siellä hänen piti oppia hyväksymään se, että hänen elämänsä oli muuttunut.

Koska hänellä ei ollut jaloissaan mitään tuntoa, hän päätti kerran sivellä jalkojaan kiharrinraudalla. Tästä hän sai kolmannen asteen palovammoja.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Nyt Carissa käy kouluissa puhumassa ja varoittamassa muita, etteivät he tekisi samoin.

– Et ole yhtään muita huonompi, vaikka olisit pyörätuolissa. Voit tehdä mitä vain, mihin keskityt. Elämäsi on tärkeä ja niin sinulla on väliä, hän toteaa lopuksi.

Lähde: Metro.co.uk

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja