21.11. Juustokeitto ja täytetyt ruispatongit

Juustokeitto

  • 2 isoa perunaa
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 3 rkl voita
  • 1 l kasvislientä
  • 200 g raastettua voimakasta juustoa esim. Appenzeller
  • mustapippurirouhetta
  • suolaa maun mukaan

Kuori perunat ja sipulit. Kuutioi ne ja kuullota voissa kattilassa. Lisää kasvisliemi ja anna perunoiden kiehua pehmeiksi. Soseuta sauvasekoittimella. Raasta juusto ja lisää se vähitellen keittoon. Sekoita hyvin. Rouhi mukaan vielä pippuria ja tarjoile kuumana.

Täytetyt ruispatongit

  • 2 ruispatonkia
  • rapeaa salaattia
  • sitruunaa
  • Täyte:
  • 200 g lämminsavulohta
  • 150 g smetanaa
  • 0,5 dl hienonnettua ruohosipulia
  • 1 punasipuli
  • suolaa
  • 0,5 sitruunan mehu

Valmista täyte. Sekoita lämminsavulohi ja smetana sekaisin voimakkaasti tahnaksi. Sekoita joukkoon hienonnettu ruohosipuli, hienonnettu punasipulia ja mausta suolalla ja sitruunan mehulla. Leikkaa patongit halki ja kahteen osaan keskeltä kahtia. Nosta päälle rapeaa salaattia ja sen päälle täytettä. Purista vielä sitruunaa päälle ja tarjoile keiton kanssa.

Reseptit: Sanna Miettunen

Lue myös:

    Uusimmat