Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

21.10.2003 Ruusukaali-siskonmakkarakeitto ja omenapannari

Ruusukaali-siskonmakkarakeitto
Ruusukaali-siskonmakkarakeittoCopyright MTV Oy 2003
Julkaistu 21.10.2003 13:35

3-4 porkkanaa
1 keskikokoinen purjo
4 perunaa
n. 300 g ruusukaaleja
(1-2 lehtikaalin lehteä)
1-2 tl yrttisekoitusta
1-2 tl suolaa mustapippuria
n.1,25 l vettä

1 rkl öljyä
1-4 valkosipulinkynttä
300-400 g siskonmakkaroita

1. Kuori porkkanat ja paloittele ne penneiksi. Leikkaa purjo pitkittäin halki ja viipaloi se. Kuori ja kuutioi perunat. Kuori ja suikaloi valkosipuli ja kuullota sitä hetki öljyssä.
2. Mausta vesi suolalla ja yrteillä ja kuumenna kiehuvaksi.
3. Lisää porkkanapennit, purjon vaalea osa ja perunakuutiot liemeen ja keitä n. 5 minuuttia.
4. Poista ruusukaaleista kanta ja tarvittaessa pari ulointa lehteä. Leikkaa isoimmat kaalit kahtia. Huuhdo lehtikaali hyvin ja leikkaa se suikaleiksi.
5. Lisää kummatkin kaalit ja purjon vihreä osa keiton joukkoon. Anna kiehua 5-6 minuuttia ennen siskonmakkaroiden lisäämistä.
6. Nosta saksilla pätkityt siskonmakkarat valkosipulien joukkoon ja pyörittele niitä pannulla 3-4 minuuttia. Lisää makkarat keiton joukkoon ja anna kiehua vielä muutama minuutti. Tarkista maku ja kaalien kypsyys. Tarjoa keitto paahdetun ruisleivän kanssa.

Omenapannari paistinpannulla liedellä

Omenapannari
OmenapannariCopyright MTV Oy 2003

3 dl maitoa
1 dl sämpylä- , hiivaleipä- tai spelttijauhoja
2 munaa
ripaus suolaa

0,5 -1 dl fariini- tai ruskeaa sokeria
2 rkl juoksevaa margariinia tai voimariinia
2-3 hapokasta kotimaista omenaa
1-3 tl kanelia
paistamiseen 1-2 rkl juoksevaa margariinia tai voimariinia

1. Vatkaa jauhot maidon joukkoon ja anna turvota 15-30 minuuttia. Vispilöi sekaan munat ja suola.
2. Paloittele omenat keskusta poistaen isohkoiksi kuutioiksi.
3. Valitse paistinpannuksi pinnoitettu pannu, jonka halkaisija on 20-22 cm. Kuumenna juokseva rasva pannulla ja lisää sokeri. Anna sokerin sulaa rasvaan sitä samalla sekoittaen. Lisää omenalohkot ja anna paistua hetken aikaa eli kunnes sokeri alkaa karamellisoitua. Kaada omenalohkot lautaselle ja kaavi sokeri mukaan.
4. Nosta pannu takaisin liedelle ja lisää vähän rasvaa ja kuumenna. Kaada taikina pannulle ja levitä omenapalat taikinaan parin minuutin päästä. Ripottele pinnalle kanelia ja nosta päälle kansi.
5. Kypsennä miedolla lämmöllä (1/3 -1/4 levyn tehosta) n. 20 minuuttia. Ravistele kevyesti kypsymisen loppuvaiheessa , jotta pannari irtoaa reunoista ja pohjasta. Kypsymisen loppuvaiheessa voit lisätä vähän lämpöä, jotta saat kauniin paistopinnan.
6. Nosta pannun päälle tarjoiluvati tai iso lautanen, pidä reunoista kiinni ja kumoa pannari vadille. Ripottele kauniisti ruskettuneelle paistopinnalle halutessasi vähän puuterisokeria. Tarjoa pannari lämpimänä, toki se maistuu kylmänäkin.


Lisää aiheesta:

Kärsitkö matkapahoinvoinnista? Yllättävä keino voi helpottaa oloaAkis on kouluttanut kokkeja suomalaisravintoloihin yli 30 vuotta – kaikki lähtee intohimostaPitkään jatkuneella unettomuudella huolestuttavia seurauksia – "Voi olla varhainen varoitusmerkki"Löytyykö jo? Nämä varusteet autossa pitää nyt ollaKertooko ajatusviiva tekoälyn käytöstä? Näin kommentoivat asiantuntijatÄlä tee tätä joulutorttuvirhettä
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 19:09
    Terveys ja hyvinvointi

    Kärsitkö matkapahoinvoinnista? Yllättävä keino voi helpottaa oloa

  • 17:32
    Ruoka

    Akis on kouluttanut kokkeja suomalaisravintoloihin yli 30 vuotta – kaikki lähtee intohimosta

  • 14:15
    Unettomuus

    Pitkään jatkuneella unettomuudella huolestuttavia seurauksia – "Voi olla varhainen varoitusmerkki"

  • 11:33
    Auton varusteet

    Löytyykö jo? Nämä varusteet autossa pitää nyt olla

  • 09:07
    Tekoäly

    Kertooko ajatusviiva tekoälyn käytöstä? Näin kommentoivat asiantuntijat