3-4 porkkanaa
1 keskikokoinen purjo
4 perunaa
n. 300 g ruusukaaleja
(1-2 lehtikaalin lehteä)
1-2 tl yrttisekoitusta
1-2 tl suolaa mustapippuria
n.1,25 l vettä
1 rkl öljyä
1-4 valkosipulinkynttä
300-400 g siskonmakkaroita
1. Kuori porkkanat ja paloittele ne penneiksi. Leikkaa purjo pitkittäin halki ja viipaloi se. Kuori ja kuutioi perunat. Kuori ja suikaloi valkosipuli ja kuullota sitä hetki öljyssä.
2. Mausta vesi suolalla ja yrteillä ja kuumenna kiehuvaksi.
3. Lisää porkkanapennit, purjon vaalea osa ja perunakuutiot liemeen ja keitä n. 5 minuuttia.
4. Poista ruusukaaleista kanta ja tarvittaessa pari ulointa lehteä. Leikkaa isoimmat kaalit kahtia. Huuhdo lehtikaali hyvin ja leikkaa se suikaleiksi.
5. Lisää kummatkin kaalit ja purjon vihreä osa keiton joukkoon. Anna kiehua 5-6 minuuttia ennen siskonmakkaroiden lisäämistä.
6. Nosta saksilla pätkityt siskonmakkarat valkosipulien joukkoon ja pyörittele niitä pannulla 3-4 minuuttia. Lisää makkarat keiton joukkoon ja anna kiehua vielä muutama minuutti. Tarkista maku ja kaalien kypsyys. Tarjoa keitto paahdetun ruisleivän kanssa.

