21.1. Talvinen pyttipannu ja vispipuuro

Pyttipannu

  • 4 perunaa
  • 2 porkkana
  • 1 palsternakka
  • 1-2 maustekurkkua
  • 1 iso sipuli
  • 500 g ruokamakkaraa esim. HK:n sinistä
  • 4 kananmunaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • tuoretta periljaa koristeluun

Kuori ja keitä perunat, porkkanat sekä palsternakka napakan kypsiksi. Jäähdytä ja paloittele ne pienehköiksi paloiksi. Paloittele myös kuorittu sipuli, maustekurkut ja makkara paloiksi. Kuumenna paistinpannu ja lisää nokeare voita pannulle. Paista kaikki raaka-aineet kananmunia lukuunottamatta rapeiksi ja mausta hyvin. Asettele autaselle ja koristele hienonnetulla persiljalla. Paista vielä kananmunat pannulla ja nostele ne lautaselle pyttipannun viereen.

Vadelmavispipuuro

  • 8 dl vettä
  • 2 dl tummia mannasuurimoita
  • 3 dl vadelmia
  • 1 dl sokeria
  • ½ tl suolaa

Kiehauta vesi ja lisää sokeri, suola sekä marjat ja anna kiehua n. 10 minuuttia. Vispaa mannasuurimot kiehuvaan liemeen ja anna kypsyä hiljalleen välillä sekoittaen 5-10 minuuttia. Anna puuron jäähtyä. Vatkaa puuro sähkövatkaimella voimakkaasti kuohkeaksi vaahdoksi.

Reseptit: Alex Nurmi

Lue myös:

    Uusimmat