Kalapuikot
- 700-800 g vaaleaa kalaa fileinä esim. seitä
- 1 tl suolaa
- valkopippuria
- sitruunapippuria
- 2 kananmunaa
- 1 dl vehnäjauhoja
- 2 dl korppujauhoja
Leikkaa kala pitkiksi viipaleiksi. Mausta suolalla sekä pippureilla ja leivitä fileet vehnäjauhossa. Tämän jälkeen pyörittele ne kananmunassa ja lopuksi korppujauhoissa. Kaada pannulle öljyä ja lisää myös nokare voita. Paista kalapuikot rapean ruskeiksi. Tarjoile kastikkeen ja perunamuhennoksen kanssa.
Sitruunakastike
- 2 dl ranskankermaa tai kermaviiliä
- 1 sitruunan kuori sekä puristettu mehu
- 1 dl hienonnettua tilliä
- suolaa
- mustapippuria
Sekoita kaikki ainekset ja anna tekeytyä hetki jääkaapissa. Tarjoa kalapuikkojen tai paistetun kalan kastikkeena.
Reseptit: Alex Nurmi