20.12 Punajuurisosekeitto ja sillikaviaarileipä

Punajuurisosekeitto

  • 5 isoa punajuurta
  • 1 sipuli
  • 1 peruna
  • 2-3 rkl punaviinietikkaa
  • 1 rkl sokeria
  • 8-10 dl lihalientä
  • 1 tl meiramia
  • nokare voita
  • n. 1 dl smetanaa
  • suolaa
  • mustapippuria

Kuori punajuuret, peruna ja sipuli. Pilko reiluiksi paloiksi. Sulata voi kattilassa ja lisää kasvikset, etikka, sokeri ja meirami. Kuullota hetki ja lisää liemi. Hauduta noin 45 minuuttia tai kunnes punajuuri on aivan kypsää. Soseuta sileäksi keitoksi ja mausta suolalla ja pippurilla. Ohenna keittoa tarvittaessa tilkalla lihalientä tai vettä. Tarjoa keitto smetanan ja sillikaviaarileivän kera.

Sillikaviaarileipä

  • 1 kevyesti suolattua matjes-sillifileetä
  • 1 dl smetanaa
  • 1 pieni sipuli
  • (nippu ruohosipulia)
  • 1 rkl kapriksia
  • mustapippuria
  • neljä siivua mallasleipää

Leikkaa silli, sipuli ja ruohosipuli sekä kaprikset hienoksi hakkurilla tai veitsellä. Sekoita ainekset keskenään ja lisää joukkoon hieman smetanaa. Mausta mustapippurilla ja sekoita tasaiseksi tahnaksi. Tarjoile mallasleivän päällä.

Reseptit: Henri Alén / Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat