20.12.2002 Kahden kerroksen joulukakku

200 g margariinia tai voita
2 dl sokeria
3 munaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria

1 rasia punaisia ja vihreitä kirsikoita
50 g hasselpähkinöitä

2 tl piparkakkumaustetta
1 rkl siirappia
1 dl rusinoita
1. Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi.
2. Lisää munat yksitellen vatkaten.
3. Yhdistä vehnäjauhojen joukkoon leivinjauhe sekä vanilliinisokeri ja lisää seos taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi.
4. Ota puolet taikinasta eri kulhoon ja sekoita joukkoon puolikkaiksi leikatut kirsikat ja rouhitut pähkinät.
5. Sekoita toiseen puoleen taikinaa piparkakkumauste, siirappi ja rusinat.
6. Levitä vaalea, kirsikkainen taikina voidellun ja korppujauhotetun rengasvuoan pohjalle.
7. Levitä päälle mausteinen taikina.
8. Paista kakkua 175 asteen lämmössä uunin alimmalla ritilätasolla noin 1 tunti. Jos haluat voit valmistaa kakun pinnalle suklaakuorrutuksen mutta koristeeksi riittää siivilöity tomusokeri.

150 g tummaa Block-suklaata tai taloussuklaata
1 rkl öljyä
100 g sitruunaista tai maustamatonta tuorejuustoa

Pane liedelle isompi kattila jossa on vettä. Paloittele suklaa pienempään kattilaan ja pane se isompaan kattilaan. Mittaa joukkoon öljy. Kuumenna vesi ja anna suklaan sulaa. Ota kattila vesihauteeesta ja lisää tuorejuusto. Sekoita tasaiseksi. Anna kuorrutuksen jäähtyä, kun se alkaa jähmettyä levitä kakun pinnalle ja reunoille.

- Toim. Kaarina Roininen
Energia: 1,9 MJ / 427 kcal
Prot. 5 g, hh 42 g, ra. 27 g


Paula Nieminen Laskelmat on tehty käyttäen Aivo Finland Oy:n ravintolaskentaohjelmia.

Lue myös:

    Uusimmat