Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

20.12.2002 Kahden kerroksen joulukakku

Julkaistu 13.01.2003 12:45

200 g margariinia tai voita
2 dl sokeria
3 munaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria

1 rasia punaisia ja vihreitä kirsikoita
50 g hasselpähkinöitä

2 tl piparkakkumaustetta
1 rkl siirappia
1 dl rusinoita
1. Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi.
2. Lisää munat yksitellen vatkaten.
3. Yhdistä vehnäjauhojen joukkoon leivinjauhe sekä vanilliinisokeri ja lisää seos taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi.
4. Ota puolet taikinasta eri kulhoon ja sekoita joukkoon puolikkaiksi leikatut kirsikat ja rouhitut pähkinät.
5. Sekoita toiseen puoleen taikinaa piparkakkumauste, siirappi ja rusinat.
6. Levitä vaalea, kirsikkainen taikina voidellun ja korppujauhotetun rengasvuoan pohjalle.
7. Levitä päälle mausteinen taikina.
8. Paista kakkua 175 asteen lämmössä uunin alimmalla ritilätasolla noin 1 tunti. Jos haluat voit valmistaa kakun pinnalle suklaakuorrutuksen mutta koristeeksi riittää siivilöity tomusokeri.

150 g tummaa Block-suklaata tai taloussuklaata
1 rkl öljyä
100 g sitruunaista tai maustamatonta tuorejuustoa

Pane liedelle isompi kattila jossa on vettä. Paloittele suklaa pienempään kattilaan ja pane se isompaan kattilaan. Mittaa joukkoon öljy. Kuumenna vesi ja anna suklaan sulaa. Ota kattila vesihauteeesta ja lisää tuorejuusto. Sekoita tasaiseksi. Anna kuorrutuksen jäähtyä, kun se alkaa jähmettyä levitä kakun pinnalle ja reunoille.

- Toim. Kaarina Roininen
Energia: 1,9 MJ / 427 kcal
Prot. 5 g, hh 42 g, ra. 27 g


Paula Nieminen Laskelmat on tehty käyttäen Aivo Finland Oy:n ravintolaskentaohjelmia.

Lisää aiheesta:

Miksi lapsilisän maksu loppuu jo 17-vuotiaana? Kela vastaaSuperkätevä tapa tehdä joulutortut: "Lopputulos on tosi hyvä!"Lisävuosia huonekaluille: Nappaa puusepän vinkit kotinikkaroijalle!Synnytyksen jälkeisestä ajasta liikkuu paljon väärää tietoa – "Ei oikeasti auta"Asiakkaat keksivät kieron keinon hyödyntää punalapputarjouksia – näin kommentoivat Lidl, K- ja S-ryhmäRajuksi povattu RSV-epidemia kuormittaa sairaaloita – "Voi olla iäkkäillä potilailla influenssaa pahempi"
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 19:02
    Kela

    Miksi lapsilisän maksu loppuu jo 17-vuotiaana? Kela vastaa

  • 17:14
    Leivonta

    Superkätevä tapa tehdä joulutortut: "Lopputulos on tosi hyvä!"

  • 14:09
    Koti

    Lisävuosia huonekaluille: Nappaa puusepän vinkit kotinikkaroijalle!

  • 11:12
    Synnytys

    Synnytyksen jälkeisestä ajasta liikkuu paljon väärää tietoa – "Ei oikeasti auta"

  • 08:44
    Ruokakauppa

    Asiakkaat keksivät kieron keinon hyödyntää punalapputarjouksia – näin kommentoivat Lidl, K- ja S-ryhmä