2-vuotiaan tytön vanhempia syytetään lapsensa näännyttämisestä Ruotsissa – kuvaavat ruokavaliota vaihtoehtoiseksi: "Auringonpaistetta, naurua ja halauksia"

2:38
Rokotuksia vastustavat uhkailevat äitejä ja rokotusten puolesta puhuvia lääkäreitä.

Kaksivuotiaan tytön vanhempia syytetään lapsensa tuottamuksellisesta törkeästä pahoinpitelystä Ruotsissa. Syyttäjän mukaan lapsella oli ”vajavainen vegaaniruokavalio”, joka oli johtaa lapsen kuolemaan. Tapauksesta uutisoi SVT.

Helmikuun puolivälissä vanhemmat veivät tajuttoman tyttärensä sairaalaan Göteborgissa. Siellä todettiin, että lapsen tila oli hengenvaarallinen. Hoitohenkilökunnan mukaan tyttö kävi lähellä kuolemaa, sillä hän kärsi aliravitsemuksesta ja huonoista veriarvoista.

Syyttäjän uskoo, että lapsen yksipuolisesti koostettu, vegaaninen ruokavalio on syynä tapahtuneeseen. Vanhemmat sen sijaan ovat kuvanneet ruokavaliotaan ja elämäntapaansa vaihtoehtoiseksi. Isältä kysyttiin kuulusteluissa muun muassa mahdollisista ravintolisistä ja B-vitamiinista, joita he antavat tyttärelleen.

– Ei mitään sellaista. Hän saa auringonpaistetta, naurua ja halauksia, isä oli vastannut.

Kuulusteluissa selvisi myös, ettei lapsen isä luota Ruotsin viranomaisiin. Syyttäjä uskookin, että vanhemmat ovat pitäneet lapsen poissa useiden yhteiskunnan instituutioiden piiristä. Sairaalassa esimerkiksi paljastui, että tiedossa oli ainoastaan tytön syntymäaika, eikä lainkaan sosiaaliturvatunnuksen loppuosaa.

Sekä äiti että isä kiistävät syytteet. Vanhempien asianajaja selittää tytön hengenvaarallista tilaa vatsavaivoilla, mutta poliisien jututtamat lääkärit eivät tue tätä teoriaa. Vanhempien, heidän asianajajansa sekä läheisten kuulusteluissa muodostui kuitenkin kuva rakastavasta perheestä.

Tyttö on otettu huostaan ja vanhemmat ovat olleet pidätettyinä maaliskuun alusta saakka. 

Suomessa tapauksesta kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja