4 kookasta punajuurta
Pese punajuuret huolellisesti. Leikkaa pintaan melko syvät ristikkäisviillot. Laita punajuuret uunivuokaan ja uuniin 225 asteeseen. Kypsennä kunnes ovat kypsiä ja tuntuvat hiukan pehmeiltä, noin tunnin verran.
Broileri-sinihomejuustokastike
1 purjo
1 pieni fenkoli
2 kotimaista omenaa
2 rkl öljyä
250 g broilerin jauhelihaa
0,5-1 tl cayennepippuria
3 dl omenasiideriä
50-100 g sinihomejuustoa
2 dl persiljaa
1. Halkaise purjo ja pese se huolellisesti. Leikkaa suikaleiksi. Kuutio fenkoli ja omenat.
2. Ruskista jauheliha tilkassa öljyä pannulla. Mausta cayennepippurilla. Lisää pannuun suikaloitu purjo, fenkoli- ja omenakuutiot. Kuullota niitä jonkin aikaa.
3. Kaada pannuun siideri ja sekoittele hetken. Murusta homejuusto ja lisää muruset kastikkeeseen.
4. Hienonna persilja ja lisää se kastikkeeseen lopuksi.
Punajuuricarpaccio
4 punajuurta
suolaa
mustapippuria
(oliiviöljyä)
balsamiviinietikkaa
saksanpähkinää