Hyppää pääsisältöön
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista

2.9.2002 Uunipunajuuret, punajuuricarpaccio ja broileri-sinihomejuustokastike

Julkaistu 03.09.2002 13:07

4 kookasta punajuurta

Pese punajuuret huolellisesti. Leikkaa pintaan melko syvät ristikkäisviillot. Laita punajuuret uunivuokaan ja uuniin 225 asteeseen. Kypsennä kunnes ovat kypsiä ja tuntuvat hiukan pehmeiltä, noin tunnin verran.

Broileri-sinihomejuustokastike

1 purjo
1 pieni fenkoli
2 kotimaista omenaa
2 rkl öljyä
250 g broilerin jauhelihaa
0,5-1 tl cayennepippuria
3 dl omenasiideriä
50-100 g sinihomejuustoa
2 dl persiljaa

1. Halkaise purjo ja pese se huolellisesti. Leikkaa suikaleiksi. Kuutio fenkoli ja omenat.
2. Ruskista jauheliha tilkassa öljyä pannulla. Mausta cayennepippurilla. Lisää pannuun suikaloitu purjo, fenkoli- ja omenakuutiot. Kuullota niitä jonkin aikaa.
3. Kaada pannuun siideri ja sekoittele hetken. Murusta homejuusto ja lisää muruset kastikkeeseen.
4. Hienonna persilja ja lisää se kastikkeeseen lopuksi.

Punajuuricarpaccio

4 punajuurta
suolaa
mustapippuria
(oliiviöljyä)
balsamiviinietikkaa
saksanpähkinää
parmesaania lastuina

1 kananmuna
1-2 tl sinappia (Dijon)
2 dl rypsiöljyä
n. puolikas varsisellerin varsi lehtineen
suolaa
mustapippuria
(sitruunamehua)

Laita pestyt punajuuret kuorineen kiehuvaan veteen. Keitä, kunnes ne ovat hieman pehmenneet. Kuori punajuuret veitsellä raaputtamalla niiden jäähdyttyä. Leikkaa ohuen ohuiksi viipaleiksi ja aseta annoslautaselle tai suurelle vadille vieri viereen hieman limittäin. Mausta suolalla, rouhitulla mustapippurilla, oliiviöljyllä ja balsamiviinietikalla. Ripottele päälle saksanpähkinärouhetta, sinihome- tai vuohenjuustoa tai varsisellerimajoneesia ja parmesaanilastuja.

Käytä varsisellerimajoneesiin huoneenlämpöisiä tuotteita, jolloin juoksettumisriski on pieni. Riko kananmuna kapeaan ja korkeaan astiaan. Lisää sinappi ja laita sauvasekoitin kulhoon. Kaada päälle öljy, käynnistä sauvasekoitin ja nosta hitaasti ylös. Majoneesi alkaa muodostua. Leikkaa varsiselleri ohuiksi viipaleiksi lehtineen. Varsisellerisilppua tulee olla reilu 0,5 dl. Lisää silppu valmiin majoneesin joukkoon ja hienonna sauvasekoittimella tasaiseksi kastikkeeksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää sitruunamehua maun mukaan.

Lifestyle

Lisää aiheesta:

Helppo lohipasta on kestosuosikki: Kaikki haluavat Kari Aihiselta tämän ohjeenKyllästyttääkö löhöily? Kuuden liikkeen helppo jumppa tekee hyvää!Tulevana vuonna löhöilyyn on yksi päivä vähemmän aikaa – näin monta arkipyhää on luvassaTyrmääkö jättiannos C-vitamiinia flunssan? Apteekkari kertoo keinot, jotka oikeasti tepsivät viheliäiseen oloonKinkun jämät voi hyödyntää Harri Syrjäsen helppoon pastaanJos kinkkua on yhä jäljellä, älä tee tätä virhettä

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 17:04
    Ruoka

    Helppo lohipasta on kestosuosikki: Kaikki haluavat Kari Aihiselta tämän ohjeen

  • 14:02
    Liikunta

    Kyllästyttääkö löhöily? Kuuden liikkeen helppo jumppa tekee hyvää!

  • 12:05
    Juhlapyhät

    Tulevana vuonna löhöilyyn on yksi päivä vähemmän aikaa – näin monta arkipyhää on luvassa

  • 12:04
    Flunssa

    Tyrmääkö jättiannos C-vitamiinia flunssan? Apteekkari kertoo keinot, jotka oikeasti tepsivät viheliäiseen oloon

  • 08:16
    Ruoka

    Kinkun jämät voi hyödyntää Harri Syrjäsen helppoon pastaan