2.6.2004 Fajitakset, salsa, guacamole ja jäätee (4 annosta)

Fajitas

Fajitas ja lisukkeet

  • 1 pkt maissilettuja
  • 1 tlk maissia
  • 1 tlk ruskeita papuja
  • 1 amerikansalaatti
  • 2 dl ranskankermaa
  • 3 tomaattia
  • 1 sipuli
  • 200 g jauhelihaa

Ruskista hienonnettu sipuli ja jauheliha pannulla. Leikkaa amerikansalaatti suikaleeksi ja kuutioi tomaatit. Kuumenna maissi kevyesti voissa tai öljyssä. Lämmitä pavut kattilassa ja maissiletut uunissa. Laita ranskankerma tarjolle kulhoon.

Guacamole

  • 1 avokado
  • 1/2 ruukku korianteria
  • 1/2 limen mehu
  • 1/4 punainen chili
  • suolaa ja valkopippuria

Halkaise avokado ja poista kivi sekä kuoret. Hienonna hedelmäliha haarukalla hienoksi. Sekoita joukkoon limen mehu, hienonnettu chili ja korianteri. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna makujen tasaantua hetki jääkaapissa.

Salsa

  • 2 tomaattia
  • 1/2 punainen chili
  • 1 sipuli
  • suolaa
  • sokeria
  • 2 tl punaviinietikkaa

Poista tomaateista siemenet ja hienonna niiden hedelmäliha veitsellä. Hienonna myös sipuli ja chili. Sekoita tomaatit, sipuli ja chili keskenään ja mausta suolalla, sokerilla ja punaviinietikalla.

Jäätee

  • 2 sitruunaa
  • 1/2 l vahvaa mustaa teetä
  • 1/2 dl sokeria

Valmista tee ja sekoita siihen sokeri. Purista sitruunan mehu joukkoon ja jäähdytä. Tarkista makeus. Laita korkea lasi täyteen jääpaloja ja kaada päälle tee. Tarjoile heti.

Reseptit: Jyrki Sukula / Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat