Mainos

19-vuotiaan raaka henkirikos: Isäpuoli pohti murhaa vuoden

Seinäjoen Ylistarossa tapahtuneen 19-vuotiaan nuorukaisen raa'asta murhasta epäillään uhrin isäpuolta sekä pitkäaikaista kaveria. 

"Olen tehnyt näitä hommia lähes 40 vuotta, enkä ole koskaan törmännyt vastaavanlaiseen tapaukseen."

Asian vahvistaa MTV Uutisille tutkinnanjohtaja Esa Uusi-Kakkuri. Hän kertoo nyt, että kaksikko sai ensimmäisen kerran ajatuksen murhasta vuosi ennen tekoa. Aktiivinen suunnittelu kesti puoli vuotta, kuten poliisi on aiemmin kertonut. Henkirikos tapahtui Seinäjoen Ylistarossa syyskuun puolivälin jälkeen.

– Ensimmäiset ajatukset siitä, että "ongelmasta piti" päästä eroon, ovat tapahtuneet vuosi ennen tekoa. Epäillyillä henkilöillä oli monta suunnitelmaa, miten he olisivat toteuttaneet henkirikoksen. Ja yksi niistä ajatuksista oli jo hyvin lähellä toteuttamista, mutta se ei koskaan toteutunut, Uusi-Kakkuri sanoo.

Henkirikos tapahtui lopulta metsätien varrella olevan ojan tienoilla, mistä uhrin löysi maanviljelijä. Uusi-Kakkuri ei suostu tutkinnallisista syistä tarkentamaan sitä, kuinka uhri saatiin houkuteltua tapahtumapaikalle. Murhaan käytettiin vasaraa, joka on tällä hetkellä poliisin hallussa. Toinen epäilty tekoesine on kateissa.

Tutkinnanjohtaja luonnehtii rikosta hyvin poikkeuksellisessa Suomen oloissa nimenomaan suunnitelmallisuuden takia.

– Olen tehnyt näitä hommia lähes 40 vuotta, enkä ole koskaan törmännyt vastaavanlaiseen tapaukseen, Uusi-Kakkuri selvittää.


"Kolmikko vietti tiiviisti aikaa"

Uusi-Kakkurin mukaan rikoksen uhriksi joutunut 19-vuotias nuorukainen sekä tämän 39-vuotias isäpuoli ja 20-vuotias pitkäaikainen kaveri viettivät tiiviisti yhdessä aikaa useiden vuosien ajan. Uusi-Kakkurin mukaan murhan motiivina ovat olleet raha-asiat sekä ihmissuhteet.

- Riitaa on ollut muun muassa autoon syntyneistä vahingoista. Mutta motiivi tuntuu tekoon nähden pieneltä, Uusi-Kakkuri tyytyy sanomaan.

19-vuotiaan murha

- Henkirikos tapahtui Seinäjoen Ylistarossa syyskuussa.

- Rikoksesta epäillään uhrin isäpuolta sekä kaveria.

- Henkirikoksen tekoon käytettiin vasaraa.

- Rikoksesta epäilty kaksikko on vangittuna.

Esitutkinta on loppusuoralla ja poliisi odottaa vielä oikeuslääketieteellisten tutkimusten valmistumista. Syytteen nostamisen määräaika on 17. tammikuuta 2014. Henkirikos tapahtui 22.–24. syyskuun välisenä aikana. Uusi-Kakkurin mukaan teko ajoittuu alkuvaiheeseen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.