19.12 Ruokaisa Graavilohisalaatti

Ruokaisa graavilohisalaatti

  • 250 g graavilohta
  • 6 isoa keitettyä perunaa
  • 1 punasipuli
  • 1 rkl kapriksia
  • 0,5 dl rypsi- tai oliiviöljyä
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • 0,5 tl sokeria
  • 1tl kuivattua rakuunaa
  • mustapippuria
  • suolaa
  • 4 kananmunaa
  • 1 ruukku salaattia
  • 2 rkl auringonkukansiemeniä

Viipaloi kypsät perunat ja leikkaa punasipuli ohuiksi renkaiksi. Sekoita kulhossa perunaviipaleet, sipuli ja kaprikset. Sekoita kulhossa öljy, etikka ja sokeri. Mausta suolalla, mustapippurilla ja rakuunalla.

Kaada kastike peruna-sipulisalaatin joukkoon.Keitä kananmunia 8 minuuttia ja jäähdytä ne. Kuori ja lohko munat. Pese salaatti huolellisesti kylmässä vedessä ja valuta siivilässä. Revi salaatinlehdet käsin haarukkapaloiksi. Leikkaa graavilohi ohuiksi viipaleiksi.

Levitä salaatti tarjoiluvadille ja kaada päälle perunasalaatti. Asettele lohiviipaleet kauniisti salaatin reunoille kananmunalohkojen kanssa. Ripottele pinnalle auringonkukansiemenet.

Resepti: Henri Alén / Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat